V Črešnjevcih je bilo srečanje tamburašev in ljubiteljev tamburaške glasbe

Kulturno društvo Peter Dajnko iz Črešnjevcev je letos gostilo in organiziralo srečanje tamburašev in ljubiteljev te zvrsti glasbe

Prlekija-on.net, torek, 4. julij 2017 ob 11:45
Srečanje tamburašev in ljubiteljev tamburaške glasbe

Srečanje tamburašev in ljubiteljev tamburaške glasbe

Prav na prvo nedeljo v mesecu juliju je bilo v opoldanskih urah v Črešnjevcih ob tamkajšnjem gasilskem domu živahno in veselo. Člani Kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevcev so namreč letos gostili in priredili 17. srečanje tamburašev in ljubiteljev te zvrsti glasbe. Tamburaška glasba, ki je tako rekoč v teh krajih že vrsto let dobro poznana in je prinesena iz roda v rod v smislu ljubiteljskega ljudskega muziciranja  daje poseben pečat in zasvojenost, predvsem ljudem, ki imajo radi nežne melodije v ljudske tonu, v izvajanju le te in poslušanju.

Na tokratnem srečanju v Črešnjevcih so se pridružile štiri tamburaške skupine, ki slonijo na ohranjanju ljudskega izročila mnogih rodov. V uvodu programa so nastopili najmlajši – folkorniki Otroške folklorne skupine Kulturnega društva Peter Dajnko Črešnjevci, s svojim nastopom pa so popestrili in obogatili program še člani tamburaške skupine Odpisani iz Cankove, tamburaška skupina Bisernica iz Ljutomera, Lotmerški tamburaši Kluba prleških babic iz Pristave, ter tamburaši Kulturnega društva Peter Dajnko Črešnjevci.

Po nastopu in izvedbi programa se je nadaljevalo veselo druženje v prijateljskem tonu. Že naslednje takšno srečanje z dogovorom med skupinami bo nekje na prleškem koncu, kjer je tamburaška glasba doma, cenjena in spoštovana.

Foto in tekst Marjan Slavič


Več v Kultura in izobraževanje