Obnova ptujskega mostu zaenkrat ne povzroča dlje časa trajajočih prometnih zastojev

V ponedeljek popoldne in v torek zjutraj je ob obnovi starega ptujskega mostu prihajalo le do krajših zastojev

Prlekija-on.net, torek, 4. julij 2017 ob 13:14
Od ponedeljka na Ptuju zaradi obnovitvenih del na cestah velja nekoliko spremenjena prometna ureditev. V ponedeljek popoldne in v torek zjutraj je ob obnovi starega ptujskega mostu prihajalo le do krajših zastojev, zaradi česar se je nekoliko podaljšal čas potovanja, dlje časa trajajočih prometnih zastojev pa policisti niso zaznali.

Kljub temu bodo policisti še naprej spremljali situacijo. Na Ptuju bodo v prvih 14 dneh prisotni v neposredni bližini krožišč na Ormoški cesti pri trgovini Mercator in neposredno pred Puhovim mostom. Z medobčinsko redarsko službo je dogovorjeno, da bodo urejali in nadzirali promet na desni strani Drave. Promet bodo nadzirali in urejali tudi v času prometnih konic v jutranjem in popoldanskem času. Če je le mogoče, naj vsi tisti udeleženci, ki prihajajo z desne strani reke Drave, vozila pustijo na parkirnih prostorih v neposredni bližini Term, Zadružnega trga in Ulice ob Dravi, ter naj se v center odpravijo peš, oziroma naj se vozijo po prometno manj obremenjenih cestah.

Vsem prometnim udeležencem svetujejo, da se pravočasno odpravijo na pot, oziroma izkoristijo druge alternativne prevoze. Pozivajo jih, da so ob preusmeritvah cest in zastojih strpni. Spoštujejo naj cestno-prometne predpise in naj bodo posebej pozorni na začasno prometno ureditev, prometno signalizacijo za označitev cestne zapore ter preusmeritve po obvoznih cestah.

Dela bodo trajala največ 15 mesecev
Dela na mostu čez Dravo na Ptuju so se pričela 15. junija, rekonstrukcija mostu pa bo trajala najdlje do 30. 9. 2018, ko je rok za dokončanje del. Kdaj bodo dela dejansko dokončana, je odvisno od izvajalca. V času zapore mostu je intervencijska pot za vozila na nujni vožnji urejena prek peš mostu, sočasno s pešci in kolesarskim prometom je tam možen prehod mestnega avtobusa ali reševalnega vozila.


Več v Gospodarstvo