V soboto igre Lotmerk na vodi ter prikaz reševanja utopljenca

Vsi sodelujoči imajo na dan tekmovanja prost vstop na kopališče, najboljše tri ekipe prejmejo pokale, vse pa praktične nagrade

Prlekija-on.net, sreda, 26. julij 2017 ob 15:10
Lotmerk na vodi

Lotmerk na vodi

Športna zveza Ljutomer prireja VI. kopališke igre "LOTMERK NA VODI", ki se bodo v sklopu 61. praznika Občine Ljutomer odvijale v soboto, 29. julija, s pričetkom ob 16. uri na letnem kopališču v Ljutomeru.

Ekipa, ki jo sestavljata dva tekmovalca, bo tekmovala v štirih zabavnih igrah v in ob bazenu. Dosežki iz vseh iger se seštevajo in točkujejo, da na koncu dobimo lestvico ekip po vseh igrah.

Sodelovanje je za vse tekmovalce BREZPLAČNO!

Vsi sodelujoči imajo na dan tekmovanja PROST VSTOP NA KOPALIŠČE (pri vhodu na bazen omenite, da boste tekmovali v igrah, da vas bodo zabeležili).

Ekipe bodo tekmovale v dveh kategorijah:
- do 15 let,
- nad 15 let.

Nagrade:NAJBOLJŠE TRI EKIPE PREJMEJO POKALE!
VSI TEKMOVALCI PREJMEJO LEPE PRAKTIČNE NAGRADE!

Prijave se zbirajo na dan tekmovanja.

Prikaz in demonstracija reševanja utopljenca iz vode
Pred pričetkom tekmovanja pa bodo na ljutomerskem kopališču prikazali in demonstrirali REŠEVANJE UTOPLJENCA iz vode, nudenje temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED-ja in strokovni prevzem poškodovanca ter njegov transport do bolnišnice. Demonstracija se prične ob 15.30.

Prikaz bodo izvedli:
- reševanje utopljenca iz bazena: reševalca iz vode (KSP Ljutomer d.o.o.),
- nudenje temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED-ja: člana ekipe prve pomoči RKS OZ Ljutomer,
- strokovni prevzem poškodovanca in transport v bolnišnico: člana nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Ljutomer.

Po končanem prikazu bodo kopalci lahko tudi sami preverili svoje znanje in veščine iz temeljnih postopkov oživljanja. Namen prikaza je osveščanje občank in občanov o pomembnosti znanja nudenja prve pomoči poškodovancem saj je prav vsak dolžan pomagati sočloveku v stiski.

Vljudno vabljeni!
Reševanje utopljenca


Več v Družabno