Odprta kuhna prihaja na Ptuj

Najbolj priljubljena kulinarična tržnica pri nas bo ob Dravi prvič gostovala v soboto, 29. julija

Prlekija-on.net, četrtek, 27. julij 2017 ob 07:56
Odprta kuhna

Odprta kuhna

Odprta kuhna se bo s svojo kulinarično karavano v soboto, 29. julija, prvič ustavila tudi na Ptuju. Med 11. in 21. uro se bodo obiskovalci na Mestnem trgu lahko odpravili na gurmanski sprehod, pohod ali kar maraton med stojnicami in okušali dobrote iz različnih slovenskih pokrajin in mnoštva svetovnih kuhinj.

»Predstavljajte si kulinarični izlet okrog sveta. Ko zakorakate med stojnice Odprte kuhne, z ene strani zadiši po domačem šmornu, na drugi pa v zrak švignejo plameni iz azijskega voka; na eni stojnici vas vabi prekmurski bograč, z druge diši po eksotičnih arabskih začimbah, pri naslednji pa se na žaru pečejo sočni burgerji. Bolj okusno preprosto ne more biti,« opiše direktor Lior Kochavy in doda: »Povabila na Ptuj smo se zelo razveselili, saj na tem koncu doslej še nismo bili prisotni. Odločitev za gostovanje je prišla spontano in hitro, pa vendar premišljeno, saj obiskovalcem vedno želimo ponuditi kar najboljšo izkušnjo. Prepričan sem, da nam bo v najstarejšem mestu v Sloveniji to odlično uspelo ter da bo Odprta kuhna v tako lepem in slikovitem mestu res nekaj posebnega. Zato verjamem, da bo dogodek na Ptuj pritegnil obiskovalce s celotne Štajerske

Niti dve jedi nista enaki
Pri kakovosti ponudbe organizatorji že vse od začetka pred petimi leti ne odstopajo od svoje izvirne vizije, da obiskovalcem Odprte kuhne ponudijo raznolike, sveže in kakovostne jedi, ki jih dopolnjuje resnično bogata ponudba vin, koktajlov, piva in drugih pijač. Tako na Odprti kuhni ne boste našli niti dveh enakih jedi. Če bo en ponudnik stregel fuže s tartufi, jih ne bo nihče drug. Če bo en ponudnik pekel burgerje iz angus govedine, jih bo drug ponudnik napolnil s cufano svinjino.

»Ponudnike za Odprto kuhno izbiramo zelo skrbno in z njimi predano gradimo prijateljske odnose, ki so pomemben element vzdušja in ponudbe na dogodku. Lepoto gostovanj Odprte kuhne vidim prav v tem, da ima odličen gostinec z enega konca države možnost svoje jedi predstaviti tudi drugje po Sloveniji, ne le v svojem lokalnem okolju,« je poudarila Alma Kochavy, vodja projekta. Na Odprti kuhni je tako priložnost za predstavitev najširši javnosti dobilo že krepko več kot 150 različnih ponudnikov, ki so v zadnjih petih letih od začetka projekta pripravili že več kot tisoč različnih jedi, obiskovalci pa imajo na dogodkih vedno znova možnost, da za zmerno ceno poskušajo in odkrivajo nove, vznemirljive jedi.


Več v Družabno