Odprli obnovljen del lokalne ceste v Desnjaku

Podjetje Nigrad iz Maribora je v minulih dneh obnovilo 1.400 metrov ceste, katere gradnja se je po sklopih pričela pred natanko štirimi desetletji

Prlekija-on.net, sobota, 29. julij 2017 ob 10:03
Odprtje obnovljene ceste v Desnjaku

Odprtje obnovljene ceste v Desnjaku

V petek, 28. julija, se je pričelo praznovanje 61. praznika Občine Ljutomer, ko se bo do nedelje, 6. avgusta, v ljutomerski občini zvrstilo več kot 25 prireditev. V okviru prvega dne praznovanja je bila najprej slovesnost ob odprtju obnovljenega dela lokalne ceste v naselju Desnjak. Podjetje Nigrad iz Maribora je v minulih dneh obnovilo 1.400 metrov ceste, katere gradnja se je po sklopih pričela pred natanko štirimi desetletji. Zaradi dotrajanosti je bila potrebna obnove.

Številne zbrane na odprtju obnovljene ceste sta poleg županje Občine Ljutomer, mag. Olge Karba nagovorila predsednik Krajevne skupnosti Stara Cesta Robert Kosmajer in predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Desnjak Jože Pintarič. Vsi so poudarili pomen te ceste tako za naselje Desnjak, kot tudi za bližnja naselja, obenem pa zaželeli vsem varno vožnjo.

Ob blagoslovu, ki ga je opravil župnik Jožef Kolmanko iz Cezanjevcev, sta se trem govorcem pri prerezu traku pridružili najstarejša prisotna krajanka Marija Pajek in najmlajša predstavnica krajanov Anja Zelenjak. Obnovljeno cesto so po odprtju prvi preizkusili kolesarji MTB Prlekija in lastniki starodobnikov iz Prleškega društva za ohranjanje tehnične kulture Johann Janez Puch.


Več v Gospodarstvo