Odpravite se na kolesarski izlet po Prlekiji

V ŠD Radenci se pospešeno pripravljajo na že 22. izvedbo Maratona Bioterme Mala Nedelja, rekreativnega kolesarskega maratona po Prlekiji

Prlekija-on.net, torek, 1. avgust 2017 ob 14:461
Maraton Bioterme Mala Nedelja

Maraton Bioterme Mala Nedelja

Po uspešno zaključenem kolesarskem Maratonu treh src se v ŠD Radenci pospešeno pripravljajo na že 22. izvedbo Maratona Bioterme Mala Nedelja, rekreativnega kolesarskega maratona po Prlekiji. Rekreativci se boste v nedeljo, 13. avgusta, zapeljali po treh različno težavnih, a slikovitih progah.

Udeleženci boste drugo nedeljo v avgustu štartali s parkirnega prostora Bioterm Mala Nedelja, kjer boste po prekolesarjenih kilometrih skozi čudovito pokrajino Prlekije prečkali tudi ciljno črto. Po maratonu in topli malici ter zabavi ob živi glasbi, se boste lahko sprostili še v bazenih, saj vam na dan prireditve Bioterme Mala Nedelja nudijo brezplačno kopanje.

Aktivni družinski izlet
Družine lahko kolesarski Maraton Bioterme izkoristite za aktivno preživljanje prostega časa. Najprej se udeležite ravninskega družinskega maratona, kjer vas bo dobrih 20 kilometrov dolga proga popeljala okoli Gajševskega jezera, preostanek dneva pa preživite v Biotermah Mala Nedelja.

Bolje pripravljeni rekreativci lahko izbirate med malim, 45 kilometrskim maratonom z dvema vzponoma, in velikim maratonom, na katerem boste v 68 kilometrih premagali tri vzpone. V obeh primerih tudi vzpon čez Železne Dveri.

Ugodne predprijave le še ta teden
V kolesarski sekciji Športnega društva Radenci pravijo, da je kolesarstvo »šport, ki je primeren za mlado in staro, za rekreativce in tudi tiste, ki le občasno sedete na kolo,« zato vas vabijo, da se hitro prijavite in lepote Prlekije spoznate kar na dveh kolesih. Ugodnejše predprijave potekajo le še do 6. avgusta, prijava pa bo mogoča tudi na dan prireditve.

Več informacij in ugodnejše predprijave na spletni strani www.kose-radenci.si.


Več v Šport