Občina se je predstavila na prostem

V sklopu 61. občinskega praznika Občine Ljutomer so popoldan na Glavnem trgu pripravili prireditev Občina na prostem, kjer se je predstavilo okoli 65 društev, zavodov in podjetij

Prlekija-on.net, četrtek, 3. avgust 2017 ob 10:08
Občina na prostem

Občina na prostem

V sredo, 2. avgusta, je v sklopu 61. občinskega praznika Občine Ljutomer, potekal Dan druženja, v okviru katerega so popoldan na Glavnem trgu pripravili prireditev Občina na prostem. Na prireditvi so se predstavili in družili predstavniki občinskih in državnih organov, javnih zavodov, javnih podjetij in društev, ki delujejo v občini Ljutomer.

Na povabilo k sodelovanju se je odzvalo okoli 65 društev, zavodov in podjetij, županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba pa je vsem sodelujočim podelila plakete z zahvalo.

Stojnice so bile združene po dejavnostih, v sklopu »Turizem smo ljudje«, so se predstavili Turistično društvo Mala Nedelja-Radoslavci, Društvo vinogradnikov Mala Nedelja, Turistično društvo PÜtar KS Stročja vas, Turistično kulturno društvo Mak Pristava, Turistično društvo Stara Cesta, Turistično društvo Cven, Društvo za medsosedsko pomoč - Strojni krožek Ljutomer – Križevci, Društvo kmečkih žena  Ljutomer - Razkrižje, Turistično društvo Babinci, Društvo za ohranitev jedi naših babic – Kihača, Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, Kmetija Vargazon Cven in Turistično društvo Ljutomer. V sklopu »Kultura za vsak čas« so se predstavili Ljubiteljska kultura – OI JSKD, Kulturno društvo Ivana Kaučiča Ljutomer, Klub prleških babic, Kulturno društvo Cven, Društvo cvenskih čehov in diklin, Kulturno društvo Anton Krempl Mala Nedelja, Kulturno društvo Manko Golar Ljutomer in Javni zavod Splošna knjižnica Ljutomer.

Sklop »Mladini prijazna občina« so predstavljali Društvo cvenskih čehov in diklin, Mladinski svet Ljutomer, Večgeneracijski center Pomurja – Enota Ljutomer in Mladinski center Prlekije center za družine ''Sožitje'', »Mini športni park na Glavnem trgu« pa Športna zveza Ljutomer, Športno rekreacijsko društvo Kostanjevica Stara Cesta, Namiznoteniški klub Spin Mala Nedelja, ŠD Strelec Grlava, Planinsko društvo Ljutomer, Društvo Vital fit, ŠD Rudar Presika, Športno društvo MTB Prlekija, Strelsko društvo Mesto Ljutomer, Kasaški klub Ljutomer, Šahovska sekcija TVD Partizan in Društvo upokojencev Ljutomer – športna sekcija.

»V skrbi za druge« so predstavljali CSD Ljutomer, Društvo diabetikov Ljutomer, Ozara Slovenija - Nacionalno združenje za kakovost življenja, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota, Društvo upokojencev Ljutomer – ročnodelska sekcija, Medobčinsko društvo invalidov Ljutomer, Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen, Društvo gluhih in naglušnih Pomurja, Koronarno društvo Radenci, Društvo varnega zavetja Pomurje in Dom starejših občanov Ljutomer, »Zdravstvena preventiva« pa Zdravstveni dom Ljutomer in Rdeči križ, enota Ljutomer, »Izobraževanje« pa so predstavili OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Stročja vas, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Mala Nedelja, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer in Vrtec Ljutomer.

»Veteranska združenja in gasilstvo« so predstavljala Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer, Območno združenje slovenskih častnikov Ljutomer, Policijsko veteransko društvo Sever za Pomurje, Prleško društvo za ohranjanje tehnične in kult. dediščine Johann Janez Puch in Gasilska zveza Ljutomer, »Javna podjetja« KSP Ljutomer d.o.o., »Javna uprava« pa Upravna enota Ljutomer, Policijska postaja Ljutomer, En svet – svetovalna pisarna za svetovanje občanom na energetskem področju, Občina ljutomer, MIR ter FURS Murska Sobota. Predstavilo se je tudi Društvo – gibanje z odprtim srcem za sr(e)čno skupnost.

Ob tem se je bilo možno zapeljati s kočijo, nastopila je Cvenska folklorna skupina, Ansambel Klas, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota se je predstavilo s pevskim nastopom skupaj s paraplegiki, v športnem parku so se lahko obiskovalci preizkušali v različnih športih, potekale so nagradne igre, vsi pa so bili postreženi tudi z bogračem, ... Druženje se je z Ansamblom Klas nadaljevalo še do večera.



Več v Družabno