Murska Sobota: Razstava »40 let MDA Goričko«

Pripravljena je bila ob jubileju letos 17. junija v Gornji Petrovcih

Filip Matko Ficko, četrtek, 3. avgust 2017 ob 12:12
Razstava MDA Goričko

Razstava MDA Goričko

Društvo brigadirjev Pomurja, ki ga kot predsednik vodi Ludvik Filo, vabi na otvoritev razstave z naslovom »40 let MDA Goričko« v četrtek, 3. avgusta 2017 ob 18. uri, v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice v Murski Soboti.

Razstava je bila pripravljena in predstavljena javnosti, v glavnem brigadirkam in brigadirjem, ob letošnjem jubileju 40-letnice pričetka Mladinske delovne akcije Goričko 17. junija 2017 v Gornjih Petrovcih. V prostorih tamkajšnje osnovne šole je namreč od poletja leta 1977 bil sedež republiške mladinske delovne akcije, ki je leta 1985 »prerasla« v zvezno mladinsko delovno akcijo, ko so na Goričko v Prekmurje prihajale brigade mladih iz vse nekdanje SFR Jugoslavije.

Na trinajstih panojih je predstavljenih trinajst let MDA Goričko, 1977-1989, na ogled pa bodo v PIŠK Murska Sobota do 18. avgusta.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje