Pridržali 33-letnika iz UE Gornja Radgona

Pomurski policisti so na območju UE Gornja Radgona prijeli 33-letnika

PU Murska Sobota, sreda, 7. april 2010 ob 12:13
Policija

Policija

Policisti PP Gornja Radgona so v zadnjih šestih mesecih obravnavali več kaznivih dejanj velikih tatvin. V noči iz 4.10.2009 na 5.10.2009 je takrat neznani storilec vlomil v prostore cvetličarne v naselju Mele. Storilec je preiskal prostore in odtujil približno 200 evrov, dele alarmne naprave in kamero, ki se je nahajala v eni izmed pisarn. S kaznivim dejanjem je povzročil za okrog 4000 evrov materialne škode.

V noči iz 15.10.2009 na 16.10.2009 je takrat neznani storilec ponovno vlomil v prostore cvetličarstva v naselju Mele. V drugem primeru si sicer neznani storilec kakih predmetov ni protipravno prilastil, kljub temu pa je povzročil za okrog 150 evrov materialne škode, ki je nastala s samim vlomom.

V noči iz 12.1.2010 na 13.1.2010 je takrat neznani storilec vlomil v prostore gostinskega lokala za avtobusnim postajališčem v Gornji Radgoni. Storilec je odvil vijake na rešetki straniščnega okna nato skozi okno prišel v objekt. Na točilnem pultu je našel denarnico z menjalnim denarjem, iz katere je odtujil 60 evrov. Prav tako si je protipravno prilastil manjšo količino pijače. Skupaj je povzročil za 200 evrov materialne škode.

V noči iz 26.2.2010 na 27.2.2010 je neznani storilec na podoben način ponovno vlomil v isti gostinski lokal. Tokrat je iz denarnice odtujil okrog 690 evrov, prav tako pa je odnesel manjšo količino alkoholnih pijač. S samim vlomom je povzročil za okrog 800 evrov materialne škode.

Policisti PP Gornja Radgona so v sodelovanju z SKP PU Murska Sobota zbirali obvestila za storilcem navedenih kaznivih dejanj. Pri tem so prišli do podatka, da je dejanj utemeljeno osumljen 33-letnik iz UE Gornje Radgone.  

V informativnem pogovoru je bila osumljencu ponujena možnost preveritve njegovih izjav z metodo poligrafiranja. Osumljenec je na to metodo tudi pristal.  Na samem testiranju je osumljenec pozitivno reagiral na vsa postavljena kritična vprašanja v zvezi zgoraj navedenih vlomov. 

Policisti PP Gornja Radgona so osumljenemu dne 1.4.2010 odvzeli prostost. Z osumljenim je bil nato tudi opravljen podroben pogovor, v katerem je dejanja priznal. Policisti so pridobili tudi druge materialne dokaze, ki osumljencu dokazujejo storitev navedenih kaznivih dejanj. Po zaslišanju je bilo pridržanje prekinjeno.

Zoper osumljenega bodo policisti podali štiri kazenske ovadbe zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj Velikih tatvin po 1. točki I. odstavka 205. člena KZ-1 za kar je zagrožena kazen zapora do 5. let.


Več v Črna kronika