Na slavnostni prireditvi ob 61. prazniku Občine Ljutomer podeljena priznanja

Slovesnost ob praznovanju 61. občinskega praznika Občine Ljutomer s podelitvijo nagrad in priznanj

Prlekija-on.net, nedelja, 6. avgust 2017 ob 18:30
Prejemniki občinskih nagrad

Prejemniki občinskih nagrad

V petek, 4. avgusta, je v Domu kulture v Ljutomeru potekala slavnostna prireditev ob 61. prazniku Občine Ljutomer. Na proslavi je v besedi in sliki bilo prikazano opravljeno delo v minulem letu, kjer je v ospredju bila vsekakor izgradnja novega vrtca v Cezanjevcih. Tudi v prihodnje pa bodo s podobno oz. še večjo intenzivnostjo nadaljevali začrtano pot, kot največja investicija pa je izpostavljena gradnja kanalizacijskega omrežja na delu območja Krajevne skupnosti Cven.

Na slavnostni prireditvi je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, podelila nagrade in priznanja zaslužnim občanom, podjetjem in organizacijam. Plaketo z listino in denarno nagrado za leto 2017 sta prejela Mira Azzeh iz Ljutomera za dolgoletno aktivno delo na humanitarnem področju in Janez Rudolf iz Radoslavcev za dolgoletno uspešno delo v Krajevni skupnosti Radoslavci, pisna priznanja pa so dobili Tadej Murkovič iz Bodislavcev za uspešno delovanje na kulturnem in etnografskem področju, Stanislav Senčar iz Vogričevcev za dosežke na področju uveljavitve in razvoja gasilstva ter družbenega življenja v Krajevni skupnosti Cezanjevci in Silvo Potočnik iz Mekotnjaka za aktivno delo na turističnem področju.

Tudi letos pa so bila podeljena županjina priznanja, ki so jih prejeli podjetji Komptech d.o.o.  za 25-let delovanja in Sems d.o.o. za 10 let delovanja, Društvo upokojencev Ljutomer  za 70 let delovanja, Društvo za ohranjanje tehnične in kulturne dediščine Johann Janez Puch  za ohranjanje tehnične in kulturne dediščine ter Jožef Cimerman s Krapja za aktivno delovanje na področju gasilstva ter izjemno zavzetost pri obnovi križa v Babjem Ložiču.

V kulturnem programu so nastopili otroci iz vrtca Ljutomer in prleški kantavtor Tadej Vesenjak, druženje pa se je nato s pogostitvijo nadaljevalo pred Domom kulture. Ob koncu sta spregovorila še predstavnika pobratenih občin Fulnek in Užice, ki se vsako leto ob občinskem prazniku udeležijo prireditev ob prazniku v Ljutomeru.

Celotno proslavo, ki ste si jo lahko tudi v živo ogledali na našem portal, si lahko ogledate v spodnjem videu.

Foto: Sara Vinkovič


Več v Kultura in izobraževanje