Hiša zagorela ob udaru strele

Požar so pogasili gasilci PGD Razkrižje in PGD Ljutomer

Prlekija-on.net, nedelja, 6. avgust 2017 ob 20:163
Požar je uničil del ostrešja, foto: PGD Ljutomer in Razkrižje

Požar je uničil del ostrešja, foto: PGD Ljutomer in Razkrižje

V nedeljo popoldan se je vročinski val končal, ko so nevihte od zahoda postopno zajele večji del države. Tudi naše kraje je zajelo močno deževje in nevihta s strelami. Ena je okoli 19.23 udarila v stanovanjsko hišo na Razkrižju, ki jo je nato zajel ogenj. Požar je uničil del ostrešja, pogasili pa so ga gasilci PGD Razkrižje in PGD Ljutomer, ki so preprečili hujše posledice. Na strehi je nastalo za 2.000 evrov škode.

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča tudi, da je ob 19.39 v naselju Bresnica, občina Ormož, zaradi močnega dežja nastal hudournik, ki je ogrožal več stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Bresnica in Velika Nedelja so s pomočjo delovnega stroja skopali 100 metrov jarka s katerim so preusmerili hudournik vstran od stanovanjskih hiš, očistili lopo za hranjenje orodja in 100 metrov ceste. Ob 20.40 pa je v Veliki Nedelji, občina Ormož, strela poškodovala drevo, ki je oviralo promet. Gasilci PGD Velika Nedelja so drevo odžagali, odstranili in počistili cestišče.

V ponedeljek zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan bo večinoma sončno. Pihal bo vzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, najvišje dnevne od 22 do 26 stopinj C.


Več v Narava