Na meji med občinama nov 400 metrov dolg cestni odsek

Čeprav večji del ceste poteka po ljutomerski strani, je izgradnjo, vrednosti okoli 50 tisoč evrov, v celoti financirala občina Ormož

Prlekija-on.net, sreda, 23. avgust 2017 ob 20:3417
Otvoritev ceste med Hermanci in Ilovci

Otvoritev ceste med Hermanci in Ilovci

V prvi polovici avgusta so namenu predali približno 400 metrov na novo zgrajenega odseka ceste, med vasema Hermanci v občini Ormož in Ilovci v občini Ljutomer. Cesta pomeni boljše pogoje bivanja trem hišam z ene strani ceste v občini Ormož in trem hišam z druge strani ceste v občini Ljutomer. Čeprav večji del ceste poteka po ljutomerski strani, je izgradnjo, vrednosti okoli 50 tisoč evrov, v celoti financirala občina Ormož.

Ob uradni otvoritvi se je zbralo okoli sto krajanov, med njimi so bili tudi predsednik KS Miklavž pri Ormožu Emil Trstenjak, župan Občine Ormož Alojz Sok, županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in predsednik sosednje KS Železne Dveri Marjan Munda. Trstenjak je ob tem poudaril, da so pridobitve izredno veseli ter izpostavil dobro sodelovanje med občino, krajevno skupnostjo in izvajalci del.

V kulturnem programu je nastopil kvartet Jeruzalem, cesto pa je blagoslovil domači župnik Janez Mihorič. Zbrani so se nato še peš po cesti odpravili na pogostitev.

Dela je izvajalo podjetje Asfalti Ptuj s podizvajalcem, Komunalnim podjetjem Ormož.


Več v Gospodarstvo