Jubilejnih 80 let življenja duhovnega pomočnika msgr. Izidorja Veleberija

Msgr. Izidor Veleberi je zadnji dan meseca julija praznoval častitljivih 80 let življenja, v nedeljo, 6. avgusta, pa je prav v ta namen v ljutomerski cerkvi potekala zahvalna sveta maša

Prlekija-on.net, torek, 29. avgust 2017 ob 10:50
Izidor Veleberi

Izidor Veleberi

Besede psalmista "Sedemdeset let je doba našega življenja, osemdeset, če smo krepki," dajejo slutiti, da nad duhovnim pomočnikom, msgr. Izidorjem Veleberijem, bdi Gospodov blagoslov. Msgr. Izidor Veleberi je zadnji dan meseca julija praznoval častitljivih 80 let življenja, v nedeljo, 6. avgusta, pa je prav v ta namen v ljutomerski cerkvi potekala zahvalna sveta maša, ki so se je udeležili številni župljani in gostje ter se skupaj z slavljencem zahvalili Bogu za njegovih blagoslovljenih 80 let.

Msgr. Izidor Veleberi je že od leta 1984 pomemben duhovni voditelj v Župniji Ljutomer, duhovnik širokega srca, ki vedno najde lepo besedo, predvsem pa je nesebično pripravljen poslušati in pomagati vsakemu, ki se zateče v njegovo zavetje. Ta sveta maša je bila tudi odlična priložnost, da so se duhovnemu pomočniku zahvalili za vse kar je dobrega storil, za njegove molitve in prošnje. Posebno zahvalo je izrekel svojemu sobratu tudi župnik in dekan Andrej Zrim ter kaplan Zoran Car z ministranti ter člani ŽPS.

Po slovesni sveti maši, ki jo je msgr. Izidor Veleberi opravil v somaševanju župnika in dekana Andreja Zrima ter kaplana Zorana Carja, je sledilo prijetno druženje v okolici cerkve.

Slovesnosti se je udeležila tudi županja mag. Olga Karba, ki je slavljencu ob življenjskem jubileju izrekla iskrene čestitke, zahvalo za dobro delo in željo, da ga še na dolga leta spremlja zdravje, saj  je njegovo poslanstvo neprecenljivega pomena za vse župljane.

Duhovnikovo novomašno vodilo pred 54 leti je bilo VESELEGA DAROVALCA BOG LJUBI. Zato se msgr. Izidor Veleberi še danes izjemno trudi in to potrjuje in je zagotovo SREČEN DUHOVNIK V HOJI ZA KRISTUSOM!

Iskrene čestitke ob častitljivem jubileju!

Več o življenju msgr. Izidorja Veleberija – duhovnik se sam predstavi:
"Rojen sem 31.07.1937 v Bogojini kot sedmi otrok staršem Janezu in Kristini, roj. Kardinar.
Osnovno šolo 5 razredov sem obiskoval v Bogojini. Nato sem vstopil na klasično gimnazijo v  Ljubljani. Maturiral sem 1957 v Ljubljani na sedmi državni gimnaziji. Takoj po končani maturi 1957 sem 18 mesecev služil vojaški rok. 31. marca 1959 sem se vpisal v mariborsko bogoslovje v Ljubljani z željo, da postanem duhovnik.
9.06.1963 sem bil v Mariborski stolnici posvečen v duhovnika. Posvetil me je dr.Maksmilijan Držečnik, mariborski škof. Novo mašo sem imel 30.06.1963 v Bogojini.
V šestem letniku sem bil  ob sobotah in nedeljah v Laškem, duhovni pomočnik. 
S 01.08.1964 sem bil nastavljen za kaplana v Gornjo Radgono. V Radgoni smo 1968 zgradili podružnično cerkev na Spodnji Ščavnici
S 15.07.1969 sem bil prestavljen za kaplana v Beltincih, kjer smo uredili dom za sestre redovnice in dom za upokojene duhovnike.
S 15.07.1972 sem bil postavljen za župnijskega upravitelja v Jarenini in nato imenovan za župnik.
S 15.07. 1982 sem bil prestavljen za župnijskega upravitelja in nato 25.04.1084 župnika v Ljutomeru, do 01.08.2001.
Bil sem član škofijskega duhovniškega sveta, bil sem član škofijskega pastoralnega sveta, centra za duhovne poklice in član liturgične komisije škofije Maribor. Bil sem član komisije pri oblikovanju razmišljanj pri Radiu Murski val za oddajo MISEL IN ČAS. Bil sem član komisije pri urejevanju za priključitev župnije Razkrižje Mariborski nadškofiji. Od 23.10.2007 sem škofijski duhovni asistent župnijskih gospodinj 
Že v Jarenini sem bil pet let dekan in pet let dekan tudi v Ljutomeru.
Bil sem prvi predsednik ŽUPNIJSKE KARITAS v Ljutomeru. Izdajali smo župnijsko glasilo UTRIP. 25 let sem vodil Župnijski pevski zbor. 
Leta 1994 sem od SKUPŠČINE OBČINE LJUTOMER prejel OBČINSKO PRIZNANJE za moj prispevek pri ohranjanju in obnovi kulturne dediščine. Za plemenito delo v župniji sem prejel Občinsko priznanje PLAKETA Z LISTINO IN DENARNO NAGRADO in leta 2001 OBČINSKO PISNO PRIZNANJE ZA ŽIVLJENSJKO DELO.
Tudi v cerkvenem področju sem prejel od sv.očeta podpisano priznanje za zasluge v pastoralnem delu IMENOVANJE za monsignorja. 
01.08.2001 sem predal župnijo v Ljutomeru mojemu  nasledniku g. VEHOVAR JOŽETU, ki je prišel iz Velenja. V župniji Ljutomer sem duhovni pomočnik.
Moje novomašno vodilo je bilo VESELEGA DAROVALCA BOG LJUBI. Zato se trudim in to potrjujem in sem SREČEN DUHOVNIK V HOJI ZA KRISTUSOM!"


Več v Kultura in izobraževanje