Cesta smrti kliče po obnovi

Cesta med Turniščem in Genterovci se pogreza in na nekaterih mestih je za voznike smrtno nevarna

Jože Žerdin, sobota, 9. september 2017 ob 09:255
Cesta med Lendavo in Turniščem

Cesta med Lendavo in Turniščem

V Sloveniji so odgovornih na področju varnosti na cestah polna usta, ko je potrebno skrbeti za voznike, vzdrževati ceste, jih sanirati… Od tega, da so ceste v zelo slabem in kritičnem stanju ni dvoma, pri čemer se vozniki, ki se peljejo po slabih cestah še nekako znajdejo. Ena takih prometnih cest je tudi državna cesta med občinama Turnišče in Lendava, ki je nekoč, dokler še ni bila zgrajena pomurska avtocesta, to bila povezovalna cesta med Lendavo in Turniščem.

Gre za cestni odsek med Turniščem in Genterovci, ki je na nekaterih odsekih dobesedno uničen, asfaltna podlaga se je usedla in se utira na levi in desni breg bankin. Na tem cestnem odseku je tudi nekaj mostov, kjer je prav tako asfaltna podlaga dobesedno uničena in je smrtno nevarno. Vsi vozniki, ki se vozijo po tej cesti, so velikokrat izpostavljeni nevarnosti, da se bo vozilo, če malo hitreje peljejo, zapeljalo na usedlino asfalta in kaj kmalu se lahko zgodi da se vozilo prevrne v obcestni jarek in pride do prometne nesreče, lahko s smrtnim izidom. Večina voznikov se namreč izogiba in se pelje po sredini ceste.

Odgovorni za ureditev ali sanacijo cestišča so za voznike postavili prometno signalizacijo, da je potrebno upoštevati varno vožnjo na cesti, tako so se »oprali odgovornosti«, če se slučajno zgodi kakšna večja prometna nesreča, da bodo potem za vse odgovarjali vozniki, vzdrževalci ceste pa bodo potem imeli »čisto vest«.

Slike na cestišču so dovolj zgovorne in povedo vse. Do kdaj bodo še vozniki čakali na sanacijo cestišča, saj cesta smrti kliče po obnovi in približujejo se jesenska dela na polju in je ta cesta zelo obremenjena s traktorji in kmetijskimi stroji.


Več v Črna kronika