Tradicionalni poletni piknik spet navdušil stanovalce radgonskega DSO

Opojne vonjave z dvorišča doma starejših občanov

Prlekija-on.net, četrtek, 14. september 2017 ob 09:25
Piknik v DSO Gornja Radgona

Piknik v DSO Gornja Radgona

V radgonskem domu starejših občanov (DSO) je pred dnevi spet bilo nadvse veselo. Za stanovalce in njihove svojce so namreč organizirali že drugi piknik v tem poletju. Dobro razpoloženim udeležencem se je pridružilo tudi nekaj zaposlenih. Ob lepem vremenu, dobrotah iz domske kuhinje ter prijetnim vonjavam po perutničkah, klobasicah in slanini z žara, se je prileglo hladno pivo in sadni sokovi. Tokrat sta na pomoč priskočili še osnovnošolki Brina in Zala, ki sta prijazno ponujali osvežujočo tekočino obiskovalcem drugega poletnega piknika.

Kot je v pozdravnem nagovoru povedal direktor DSO-GR d.o.o., mag. Marjan Žula, je takšno druženje stanovalcev, njihovih svojcev, zaposlenih in drugih udeležencev, nadvse pomembna oblika medgeneracijskega sodelovanja, ki krepi socialno mrežo ter ugodno vpliva na razpoloženje vseh sodelujočih. Dobro počutje, zadovoljstvo in prijazni medsebojni odnosi pa naj bodo še v naprej stalnica življenja v DSO, ki bo kmalu praznoval deseto obletnico obstoja. Prisotne na pikniku je nagovoril tudi župan Občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, ki je s svojo prisotnostjo in besedo dal vedeti, da je DSO izrednega pomena za radgonsko občino in upravno enoto ter tudi širše. Zato si bo kot župan še naprej prizadeval, v skladu z obvezo, ki mu jo je naložil občinski svet, storiti vse kar se bo dalo, da bo DSO prešel v celoti v občinsko last. Kasneje sta oba govorca posedela skupaj s stanovalci in njihovimi svojci in pogovor je tekel o raznih ter različnih temah, običajno prepletenih s spomini iz preteklosti.

Po uvodnih besedah je piknik zaživel v vsej svoji živahnosti, saj je za prijetno vzdušje poleg sproščenega kramljanja prisotnih prispeval tudi Miran Mauko s svojo harmoniko in hudomušnimi domislicami. »Bilo je veselo, nadvse smo se zabavali«, so ugotavljali skoraj vsi prisotni. Na plesišču se je zavrtelo nekaj parov in vse do poznih popoldanskih ur je potekala prava poletna zabava, ki se je bodo mnogi še dolgo spominjali. Za jesenske dni pa že načrtujejo tradicionalni kostanjev piknik, ki bo le eden v vrsti različnih dogodkov v radgonskem domu starejših ob reki Muri. Posebnost tokratnega dogajanja v tem dnevu je bila prisotnost sodelavke Radia AGORA, prijazne Nike Škof, ki je spremljala celodnevno življenje v Domu, se pogovarjala s stanovalci, zaposlenimi, svojci stanovalcev in drugimi obiskovalci ter pripravila tonske zapise za dve radijski oddaji.


Več v Družabno