Evropski teden mobilnosti v Ljutomeru zaključili z dnevom brez avtomobila

Zbrali so se številni mladi, ki so na prireditev prišli peš in s koles, organizirane pa so bile številne delavnice

Prlekija-on.net, petek, 22. september 2017 ob 16:26
Dan brez avtomobila v Ljutomeru

Dan brez avtomobila v Ljutomeru

Občina Ljutomer se je tudi letos vključila v projekt Evropski teden mobilnosti. Med 18. in 22. septembrom so potekale številne aktivnosti povezane z okolju prijaznim načinom prihajanja v vrtec, šolo ali službo. Skozi teden so bila zaprta parkirišča pri občini ter zagotovljena mesta za parkiranje koles, organizirana so bila kolesarjenja po občini, redarstvo je občane ozaveščalo z letaki, ... Osrednja prireditev - Dan brez avtomobila, pa je bila v petek, 22. septembra, na Glavnem trgu v Ljutomeru.

Številne mlade iz vrtcev in osnovnih šol iz Cezanjevcev in Ljutomera ter Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, ki so na prireditev prišli peš in s kolesi, je nagovoril podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler, ki je poudaril, da Občina Ljutomer spodbuja k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov, vse prisotne pa pozval k prizadevanjem za človeku in okolju prijaznejše načine mobilnosti.

Organizirane so bile številne delavnice, katere so med drugim pripravili tudi Zdravtsveni dom Ljutomer, Prostovoljno gasilsko društvo Ljutomer in Policijska postaja Ljutomer, za plesno animacijo pa je poskrbela Plesna šola Urška.

Podžupan, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ljutomer Marjan Munda in Mitja Kolbl iz ljutomerske občinske uprave, so ob tem podelili tudi nagrade v sklopu akcije »S kolesom v šolo«. Nagrade so prejeli Marcel Stojnšek, Lan Tratnik, Val Šumak, Žan Pušenjak, Martin Nushol (vsi OŠ Janka Ribiča Cezanjevci) ter Aneja Stojko, Valentina Šulek, Laura Vrbančič, Mihaela Grnjak in Nina Kuhar (vse OŠ Ivana Cankarja Ljutomer).


Več v Kultura in izobraževanje