Najboljše so bile debaterke iz Miklavža

Melani Trstenjak, Andreja Belec in Nastja Habjanič (z leve) so pod mentorstvom Simone Klasinc v Ljutomeru postale državne prvakinje v debati

Prlekija-on.net, petek, 23. april 2010 ob 08:28
Debaterke iz Miklavža

Debaterke iz Miklavža

Ljutomerska Osnovna šola Ivana Cankarja je gostila državno osnovnošolsko debatno tekmovanje iz slovenskega jezika. V spretnostih argumentacije in javnega nastopanja se je pomerilo 31 ekip, ki so najprej debatirale na prej znano temo Elektrika iz obnovljivih virov energije je boljša kot nuklearna elektrika.
Uro pred zadnjim krogom pa so udeleženci prvenstva dobili še trditev Ali angleščina uničuje pogovorni jezik slovenske mladine, na katero so prav tako razvili zanimivo debato.
Na turnirju so bile štiri ekipe z vsemi zmagami, največ točk pa sta osvojili ekipi iz osnovnih šol Miklavž pri Ormožu in Maksa Pečarja iz Črnuč, ki sta se uvrstili v finale. V finalni debati so pet sodnikov najbolj prepričale Nastja Habjanič, Melani Trstenjak in Andreja Belec iz Miklavža pri Ormožu ter lanskemu naslovu državnih podprvakov in posamični zmagi prinesle še najprestižnejši naslov državnih prvakov v debati. Pokal za tretje mesto je šel v Domžale, nehvaležno četrto mesto pa v Spodnjo Idrijo. Za najboljšega govorca je bil proglašen Vid Rotar iz Črnuč.


Več v Kultura in izobraževanje