Člani karate kluba Gornja Radgona močno predani karateju

Radgonski karateisti od 12. avgusta naprej niso imeli niti enega prostega vikenda, to soboto so se borili na 2. pokalni tekmi v organizaciji KZS v Žalcu

Prlekija-on.net, sreda, 27. september 2017 ob 14:31
Karate klub Gornja Radgona

Karate klub Gornja Radgona

Začelo se je novo šolsko leto, z njim pa tudi šolske in obšolske obveznosti. Člani karate kluba Gornja Radgona, so že v sredini meseca avgusta začeli s pripravljalnimi in kondicijskimi treningi, še vedno pa se lahko v klub vključijo novi člani. Od 12.-16. avgusta je bil organiziran karate kamp na Pohorju na višini 1290m, katerega so se tekmovalci z veseljem udeležili. Poudarek je bil na kondicijskih treningih.

V času od 14.-18. avgusta so v Kranju potekale reprezentančne priprave. Kot člana Slovenske karate reprezentance sta se priprav udeležila Kristjan Klemenčič in Blaž Klobasa.

Po mesecu in pol počitka pa se je Kristjan Klemenčič udeležil prvega mednarodnega turnirja v Italiji Lignano Sabiadoro, kjer je v konkurenci 38 sotekmovalcev iz šestih držav, dvakrat zmagal 5:0 in 4:1, naslednji krog pa je izgubil. Tekma mu je bila dober trening za začetek nove sezone tekmovanj.

Prvi močan mednarodni turnir je bil v Čakovcu, kjer je Florian Tobias Leithner zasedel odlično tretje mesto v kategoriji borbe +70kg.

Že naslednji vikend so se Blaž, Mišel, Florian in Kristjan odpravili na mednarodni turnir v Kranj, od koder so se vrnili s štirimi bronastimi medaljami in dvema šestima mestoma, kar je glede na število udeležencev iz drugih klubov (nekateri večji klubi prijavijo tudi več kot 30 tekmovalcev) kar lep dosežek.

Radgonski karateisti od 12. avgusta naprej niso imeli niti enega prostega vikenda. Tudi v soboto 23. septembra jih je čakala pomembna 2. pokalna tekma v organizaciji KZS v Žalcu. Borili so se po svojih močeh in se domov vrnili s tremi bronastimi medaljami (Aleks Kozar, Kristjan Klemenčič in Blaž Klobasa), z eno srebrno medaljo (Florian Leithner) in eno zlato medaljo ekipno (Mišel, Blaž, Kristjan), ter enim petim mestom (Mišel Čuček). Kot trenerja in sodnika sta jih spremljala Veno Jaša Grujić in Predrag Grujić.

Konec septembra se odpravljajo na Hrvaško na 17. mednarodni turnir v Reki, čakajo pa jih še reprezentančne priprave, 3. pokalna tekma, državno prvenstvo, tako da imajo do novega leta kar dovolj dela, vmes pa je potrebno še pridno trenirati.

Glede na dosežene rezultate se vidi, da so fantje močno predani karateju. Ker so Kristjan, Mišel in Florian že srednješolci in se šolajo v različnih krajih, so vseeno ostali zvesti Radgonskemu klubu, vendar je sedaj malo težje usklajevati proste termine za treninge, še posebej, ko so treningi za kate ekipno. Vsi štirje, Florian Leithner, Kristjan Klemenčič, Blaž Klobasa in  Mišel Čuček so tudi člani Slovenske karate reprezentance in morajo žrtvovati tudi marsikateri vikend za priprave.

Vsi pridno usklajujejo šolsko in klubsko delo, borijo se v poštenem športnem duhu, včasih je njihov trud poplačan z medaljami in priznanji, spet drugič se vračajo domov praznih rok, včasih razočarani, včasih jezni in utrujeni, vendar bogatejši za nove izkušnje in spoznanja, ki jim pomagajo hoditi po poti iz otroštva v svet odraslih.


Več v Šport