Sosed sosedu grozil, da ga bo »ustrelil kot psa«

36-letni moški se je groženj močno prestrašil, 59-letni sosed pa je ob tem dobil obisk policije ter ostal brez orožja

Prlekija-on.net, petek, 29. september 2017 ob 09:10
Policisti so 59-letniku zasegli orožje

Policisti so 59-letniku zasegli orožje

V četrtek, 28. septembra, malo po 17. uri je 36-letni moški iz Spodnjih Hoč na telefonsko številko 113 naznanil, da ga je na domači ulici fizično napadel 59-letni sosed, ki mu je grozil, da ga bo »ustrelil kot psa«. Ker je sosed lovec, se je naznanitelj groženj močno prestrašil. Policisti so nemudoma odreagirali, pridobili odredbo za hišno preiskavo in jo pri 59-letniku že v četrtek zvečer tudi opravili. Zasegli so mu 5 kosov orožja in 177 nabojev, za kar sicer poseduje veljavno orožno listino.

Orožje bodo poslali na Upravno enoto Maribor s pobudo za odvzem orožja in streliva. Osumljenca bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Grožnje po 135/I čl. Kazenskega zakonika (KZ-1).

Kasneje pa je zdravniško pomoč v UKC Maribor iskal še opisani 59-letnik, ki je po pregledu, na katerem so ugotovili lahko telesno poškodbo, podal kazensko ovadbo zoper opisanega 36-letnega soseda. Ta naj bi ga brcnil v trebuh. Tudi mlajšega bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Lahka telesna poškodba po 122/I. čl. KZ-1.


Več v Črna kronika