Vrhunec trojnega praznovanja v Radencih

Dva prejemnika Zlatih priznanj: vrtec in srednja šola

Filip Matko Ficko, petek, 29. september 2017 ob 18:54
Dvoje Zlatih priznanj za leto 2016

Dvoje Zlatih priznanj za leto 2016

V petek, 29. septembra, je bil vrhunec trojnega praznovanja v Radencih: Svetovnega dneva turizma (27. september) in Svetovnega dneva srca (29. september) ter 135-letnice delovanja Zdravilišča Radenci.

Dopoldne je v Radencih minil v številnih aktivnostih mladih, kajti na raznoraznih dejavnostih se je zvrstilo nekaj sto malčkov iz vrtcev, osnovnošolcev ter srednješolcev. Pred Zdraviliščem Radenci so bile postavljene številne stojnice, za najmlajše pa igralni kotički.

Popoldne so prišli »na svoj račun« starejši občanke in občani ter gostje in obiskovalci Radenec, kakor tudi cele družine, kajti bila sta organizirana medgeneracijska pohoda (pohod v Boračevo do živalskega vrta Sikalu zoo ter pohod Med vrelci življenja) ter rekreativni tek. Pred startom pohodnikov pa je potekala slovesnost, ko so številne obiskovalce nagovorili: direktorica Zdravilišča Radenci Vesna Maučec, direktor Poslovalnice Zavarovalnice Vzajemna v Murski Soboti Roman Buzeti, direktor Območne enote Zavoda za zdravstveno zavarovanje v Murski Soboti Ivan Tibaut in župan Občine Radenci Janez Rihtarič, podeljeni pa sta bili tudi dve Zlati priznanji.

Komisija za ocenjevanje urejenosti krajev v Občini Radenci je v okviru vseslovenske akcije ob Svetovnem dnevu turizma pod naslovom »Moja dežela lepa in gostoljubna za leto 2016« odločila, da prejmeta »Zlato priznanje« za skrb za urejeno okolje, dodatno turistično ponudbo ter doprinos k urejenosti kraja: Vrtec Radenci - Radenski Mehurčki ter Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci. V imenu komisije je ravnateljicama, Miheli Stolnik Ketiš in Janji Prašnikar Neuvirt, priznanja izročil predsednik komisije Rade Bakračević, župan Občine Radenci Janez Rihtarič pa jima je izročil šopke in grafike.


Več v Kultura in izobraževanje