Osumljenec na kraju dejanja izstrelil več 10 nabojev

Iz neposredne bližine je skozi prednje desno (sopotnikovo) okno s pištolo izstrelil več nabojev. Naboji so zadeli 52-letnega potnika na sedežu spredaj desno, ki je zaradi strelnih poškodb na kraju dejanja umrl.

Prlekija-on.net, četrtek, 5. oktober 2017 ob 15:481
Andrej Kolbl je na novinarski konferenci predstavil dosedanje ugotovitve kriminalistične preiskave

Andrej Kolbl je na novinarski konferenci predstavil dosedanje ugotovitve kriminalistične preiskave

Pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl je na novinarski konferenci predstavil dosedanje ugotovitve kriminalistične preiskave streljanja na Titovi cesti v Mariboru: okoli 14.13 ure se je osumljeni 54-letni državljan Republike Slovenije pripeljal z osebnim avtomobilom iz smeri Tržaške ceste proti centru mesta. Vozilo je ustavil na Titovi cesti v Mariboru, izstopil in odšel do osebnega avtomobila, ki je stal v koloni, na prometnem pasu razvrščen za zavijanje levo, na Ulico pariške komune.

Iz neposredne bližine je skozi prednje desno (sopotnikovo) okno s pištolo izstrelil več nabojev. Naboji so zadeli 52-letnega potnika na sedežu spredaj desno, ki je zaradi strelnih poškodb na kraju dejanja umrl. Istočasno je strelec v roko ranil tudi voznika osebnega avtomobila, 57-letnega moškega. Ta je uspel pobegniti in se je zatekel do varnostnika v prostore bližnjega podjetja. Poškodovani ima lažjo telesno poškodbo in je ostal na zdravljenju v UKC Maribor. V tem vozilu je na zadnjem sedežu sedel tudi 38-letni moški, ki pa ni bil poškodovan. Ena od izstreljenih krogel je zadela tudi nasproti vozeči avtomobil, vendar v njem ni ranila nikogar.

Po dejanju je 54-letni osumljenec počakal na prihod policistov. Ti so mu takoj odvzeli prostost in odredili pridržanje. Zasegli so mu dve pištoli in več nabojnikov, ki jih je uporabil pri storitvi dejanja. Po dosedanjih ugotovitvah je bil motiv za storitev kaznivega dejanja maščevanje zaradi ljubosumja.

Še vedno poteka intenzivna kriminalistična preiskava, v cilju utemeljitve suma storitve kaznivega dejanja umora po 116. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) in kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu KZ-1. Osumljenega bodo v petek, 6. 10. 2017, s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru.

Osumljeni je bil v mesecu maju 2016, že obravnavan za kaznivo dejanje Nasilje v družini po 191. členu KZ-1, zraven tega mu je bila takrat, na podlagi Zakona o nalogah in pooblastilih policije, odrejena tudi prepoved približevanja. Takrat so mu na podlagi pisne odredbe sodišča med hišno preiskavo zasegli več kosov dolgocevnega in kratkocevnega orožja ter okoli 2.500 nabojev. Zoper osumljenega so takrat podali kazensko ovadbo tudi zaradi Nedovoljenega proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Črna kronika

Policija

Pogrešano 33-letnico našli

sobota, 18. maj 2024 ob 14:41
Otrok je žal umrl

Otrok padel v jašek in umrl

sobota, 18. maj 2024 ob 08:59