Festival Kamrica, Iz zemlje gre v trsek

Slovenska narodna pesem in degustacija vin

Prlekija-on.net, sobota, 7. oktober 2017 ob 09:18
Festival Kamrica, Iz zemlje gre v trsek

Festival Kamrica, Iz zemlje gre v trsek

V petek, 27. oktobra 2017, ob 18.30, se bo v Moravcih pri Mali Nedelji odvil prav poseben dogodek, ki ga pripravljata Društvo vinogradnikov Mala Nedelja in Zavod Inter-m.

Ob sproščenem srečanju in degustaciji vin članov Društva vinogradnikov Mala Nedelja bomo obiskovalci lahko obudili spomine in prepevali slovenske narodne pesmi o trti in vinu.

Iz bogate zakladnice slovenskih ljudskih pesmi nam je kakšno besedilo ali napev mogoče že odšel iz spomina, zato nam bodo na pomoč priskočili Mladi Pomurci, Tamburaška skupina Veržej, Ljudski pevci okoliških vasi Gomile in Soside, ljudske pevke iz Male Nedelje, ki ohranjajo dolgoletno tradicijo in razvoj ljudskih napevov.

Da za učenje harmonike ni nikoli prepozno, nam bodo dokazali učenci Glasbene šole Roberta Goterja, pod vodstvom Boštjana Žinka.

Obiskala nas bo tudi Vinska kraljica Društva vinogradnikov Mala Nedelja, Martina IX, ki bo predstavila prleška vina in kulturo uživanja žlahtne kapljice.

Ta izvirni in zanimivi kulturni in družabni dogodek je namenjen promociji slovenskega vina  in ohranjanju slovenske narodne pesmi kot narodne in kulturne dediščine ter ljudskega in kulturnega izročila.

Naj spomnimo – 8. junija letos se je na Razkrižju odvil 1. Festival Kamrica z naslovom Dan slovenske narodne pesmi, na katerem je več kot 80 nastopajočih zaigralo in zapelo slovenske narodne pesmi v različnih izvedbah – od ljudskega petja do  instrumentalne izvedbe, narodno zabavne in zabavne ter etno-rock stila.

Več na spletni strani www.kamrica.si


Več v Kultura in izobraževanje