Tudi radgonsko OZRK skuša pomagati socialno ogroženim otrokom

Ob pomoči sponzorjev »drobtinice« revežem

Prlekija-on.net, petek, 13. oktober 2017 ob 13:07
Drobtinica OZRK Gornja Radgona

Drobtinica OZRK Gornja Radgona

Enako kot marsikje po državi je tudi Območno združenje RK Gornja Radgona, v vseh štirih občinah (Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici), katere pokriva, pripravilo posebno akcijo ob letošnjem Svetovnem dnevu hrane. Tako so tudi na radgonski tržnici uredili stojnice, kjer so, v okviru dobrodelne akcije »Drobtinice« ponujali mimoidočim kruh.

Prostovoljne denarne prispevke, kot "plačilo" za kruh pa so v glavnem namenili za pomoč pri plačilu šole v naravi, delno pa tudi za šolsko prehrano učencem, ki obiskujejo OŠ Gornja Radgona. Ob pomoči številnih pekarn, ki ponujajo kruh v Gornji Radgoni in okolici, in ki so tokrat brezplačno prispevale kruh, so aktivisti RK ter podmladek RK iz osnovnih šol s svojimi mentoricami, zbrali kar nekaj sredstev, predvsem prostovoljnih prispevkov, ki bodo tako letos koristno porabljena za šolo v naravi šoloobveznih otrok z radgonskega območja, ki živijo v socialni stiski in si marsikaj ne morejo privoščiti.

"V dveh dneh smo na petih stojnicah (Mercator Mura Apače, Mercator Market in Tuš supermarket Gornja Radgona, Mercator Izvir Sv. Jurij ob Ščavnici, Mercator Radgonska cesta, Radenci) v okviru akcije Drobtinica skupaj zbrali okoli 1.700,00 evrov. Zbiranje sredstev s strani drugih donatorjev (organizacij) in krajevnih organizacij RK še traja ves mesec oktober in verjamemo, da bo sredstev še nekoliko več", nam je po osrednji akciji v Gornji Radgoni povedala sekretarka OZ RKS Gornja Radgona, Katja Makovec, ki dodaja: "Vsem donatorjem, vsem mladim in aktivistom Rdečega križa se za pomoč pri akciji zahvaljujemo. Enako pa tudi vsem občanom, ki so s svojim prispevkom doprinesli, da bo nekaterim otrokom olajšana preskrba s hrano, se v imenu OZ RK Gornja Radgona in otrok iskreno zahvaljujemo".

Hkrati Makovčeva še posebej poudarja pridnost aktivistk številnih krajevnih organizacij RKS na radgonskem območju. Prav v poteku "drobtinice" na radgonski tržnici je potekala tudi aktivnost enote prve pomoči OZ RK Gornja Radgona in Zdravstvenega doma Gornja Radgona, kjer so prikazovali nujno prvo pomoč z oživljanjem s pomočjo avtomatskega defibrilatorja vred.

V soboto, 14. oktobra, se bodo "drobtinice" zbirale tudi na območju Ljutomera (Mercator Supermarket Ljutomer, Mercator Križevci pri Ljutomeru, Mercator Razkrižje, Spar Ljutomer, Tuš Supermarket Ljutomer) in Ormoža (Mercator Supermarket Ormož, Spar Ormož, Tuš Supermarket Krap Ormož).


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje