Varnostno-obrambni dan na GFML

V sklopu evakuacijske vaje so bili dijaki in zaposleni obveščeni, da je v šolski kuhinji izbruhnil požar

Prlekija-on.net, sreda, 18. oktober 2017 ob 19:14
Varnostno-obrambni dan na GFML

Varnostno-obrambni dan na GFML

Tradicionalno v mesecu požarne varnosti na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer organizirajo varnostno-obrambni dan. Glavni poudarek je na preverjanju postopkov ob morebitnem izbruhu požara na šoli. V sklopu evakuacijske vaje so bili dijaki in zaposleni obveščeni, da je v šolski kuhinji izbruhnil požar. Alarmirani so bili operativni gasilci PGD Ljutomer in reševalci urgentnega centra ZD Ljutomer.

Člani dijaške ekipe prve pomoči, ki deluje pod mentorstvom Sonje Koroša, so iz šole iznesli dva dijaka, ki sta med evakuacijo utrpela lažje telesne poškodbe, ter ju oskrbeli. Gasilci so iznesli dijakinjo, ki se je v požaru zastrupila. Postopke oživljanja in nadaljnje oskrbe so opravili reševalci urgentnega centra. Po zaključku vaje so si dijaki lahko ogledali opremo, s katero razpolagajo gasilci in reševalci.

V nadaljevanju dneva sta bili za dijake 4. letnikov organizirani dve predavanji. Pripadnika slovenske vojske Dejan Okovič in Gregor Jazbec sta predavala na temi domoljubje in vojaška psihologija.

Analiza je pokazala, da je bila evakuacijska vaja v večjem delu uspešna, pomanjkljivosti ob izvajanju postopkov pa so jih opozorile, na kaj morajo biti v bodoče pozornejši.


Več v Kultura in izobraževanje