Članska breakdance skupina Plesnega kluba Zeko osvojila naslov svetovnih prvakov

Iz Plesnega kluba Zeko se je tekmovanja udeležilo devet plesalcev. Osvojili so tri medalje in dva finala.

Prlekija-on.net, sobota, 21. oktober 2017 ob 08:17
PK Zeko na svetovnem prvenstvu

PK Zeko na svetovnem prvenstvu

Od torka 17. oktobra do sobote 21. oktobra je v Kopenhagnu na Danskem potekalo IDO Svetovno prvenstvo v Hip hopu, Breakdancu in electric boogiu. Nastopilo je več kot 3.000 plesalcev iz 29 držav. Iz Plesnega kluba Zeko se je tekmovanja udeležilo devet plesalcev. Osvojili so tri medalje in dva finala.

Članska breakdance skupina je osvojila naslov svetovnih prvakov (Nik Šuler, Sandi Gabrielčič, Tim Babnik, Nik Oblak, Saša Štrukelj in Mitja Andrejka)
2. mesto med breakdance mladinci je osvojil Elias Ljubec
4. mesto med breakdance člani je osvojil Nik Šuler
5. mesto med hip hop solisti mladinci Jaka Slekovec
21. mesto med hip hop battle mladinci Jaka Slekovec

Na svetovnem pokalu pa je 2. mesto osvojila Petra Rajh breakdance solo mladinke.

"Odlična tekma za nami, prvič so na svetovnem prvenstvu vsi plesalci, ki so nastopili, plesali v finalu. Letos smo sestavili ekipo iz večih klubov skupaj, kajti fantje se dobro poznajo in nastopajo skupaj po drugih tekmovanjih za državno prvenstvo pa žal zaradi pravil ne morejo plesati skupaj. Na svetovnem pa je to dovoljeno. Tako smo ustvarili skupino z imenom »UNITI«, kjer so plesali Sandi Gabrielčič iz KRŠD Uniti - Kanal ob soči, Nik Oblak - Kreart in PRO DC Nova Gorica, Saša Štrukelj - PRO DC Nova Gorica, Mitja Andrejka - Špela dance center Ljubljana in PŠ ZEKO, ter iz Plesne šole ZEKO Nik Šuler in Tim Babnik. Elias je osvojil svojo prvo medaljo na svetovnem prvenstvu, Jaka je bil v svoji paradni disciplini v finalu, kar je tudi prvič za naš klub v hip hopu, Petra pa je na uradnih tekmah lahko prvič plesala med dekleti, do sedaj so tekmovale skupaj s fanti od 2018 pa bo ločeno, tako, da so letos plesale Svetovni pokal, da stestirajo nova pravila in bila je odlična druga kar je nasploh njena prva medalja na velikih tekmovanjih," je ob tem povedal vodja plesne šole, Dejan Zečević.


Več v Šport