60 let Podružnične osnovne šole Cvetka Golarja Ljutomer

Ob jubileju je bil odkrit doprsni kip Cvetku Golarju ter slavnostno predano svojemu namenu učno stanovanje

Prlekija-on.net, nedelja, 22. oktober 2017 ob 13:15
60 let POŠ Cvetka Golarja Ljutomer

60 let POŠ Cvetka Golarja Ljutomer

V Ljutomeru so v torek, 17. oktobra, obeležili pomemben jubilej - 60-letnico Podružnične osnovne šole Cvetka Golarja. Obletnico so pričeli v Domu kulture v Ljutomeru, kjer so otroci šole odigrali predstavo Rumeno čudo. Tam so nato spregovorili vodja podružnice Mateja Štefanec, ravnateljica matične šole Ivana Cankarja Ljutomer Darja Kosič Auer, podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler, ki je vodstvu šole podelil občinsko priznanje ter predstojnica OE Zavoda za šolstvo Murska Sobota Irena Kumer.

Na šoli so ob tem jubileju tudi podrobneje spoznali slovenskega pesnika, dramatika in pisatelja Cvetka Golarja, saj so mu posvetili kulturni dan in v Splošni knjižnici Ljutomer spoznali njegova dela in življenje v Ljutomeru, kjer je živel in umrl.

Po slovesnosti v Domu kulture so se preselili v prostore šole, kjer je najprej zaplapolala občinska zastava, ki jo je šoli podaril podžupan, nato pa je bil odkrit še doprsni kip Cvetku Golarju ter slavnostno predano svojemu namenu učno stanovanje. Na šoli so namreč obnovili skoraj štirideset let staro učno kuhinjo in jo spremenili v učno stanovanje. Vodja šole Cvetka Golarja, Mateja Štefanec je ob tem povedala, da gre za vzorčen primer spodbudnega učnega okolja, ki spodbuja vseživljenjsko učenje in je za njihove učence zelo pomembno, saj se bodo skozi konkretne situacije učili, kako urejati prostor, da bo prijeten in zdrav za bivanje, kako kuhati, pripraviti pogrinjek ali praznovanje. Učili se bodo tudi, kje počivati, brati, preživljati prosti čas, se učiti ali družiti s prijatelji.

Vrednost investicije je štirinajst tisoč evrov, od česar so pet tisoč evrov zbrali z donacijami, ostala sredstva pa z materialnimi donacijami in donacijami v obliki opravljenega dela, prenova pa je trajala leto in pol.


Več v Kultura in izobraževanje