V DSO Ljutomer izvedli zaščitno reševalno vajo

V okviru vaje so bili evakuirani vsi stanovalci stanovanjskega dela, stanovalci enega trakta negovalnega dela, iz vseh nadstropij pa so testno bili evakuirani po trije stanovalci na vozičkih

Prlekija-on.net, torek, 24. oktober 2017 ob 16:541
Reševalna vaja v DSO Ljutomer

Reševalna vaja v DSO Ljutomer

V mesecu požarne varnosti  je bila v DSO Ljutomer izvedena zaščitno reševalna vaja »Požar in evakuacija Doma starejših občanov Ljutomer«. Vse aktivnosti so imele en sam namen - zagotoviti maksimalno varnost stanovalcem doma.

V petek, 20. oktobra, je potekalo preverjanje in seznanjanje zaposlenih, gasilcev in drugih služb s postopki varne evakuacije stanovalcev in obiskovalcev DSO Ljutomer v primeru požara ali druge nesreče. V okviru vaje so bili evakuirani vsi  stanovalci stanovanjskega dela, stanovalci enega trakta negovalnega dela, iz vseh nadstropij pa so testno bili evakuirani po trije stanovalci na vozičkih. Dan je bil poučen za vse sodelujoče, na podlagi analize pa bodo sprejeti ukrepi kako biti boljši.

Na vaji so poleg stanovalcev ter zaposlenih DSO Ljutomer sodelovali Gasilska zveza Ljutomer, PGD sektorja Ljutomer I (Ljutomer, Gresovščak, Radomerje in Sp. Kamenščak), PGD Murska Sobota, Izpostava uprave za zaščito in reševanje Murska Sobota, Regijski center obveščanja, ZD Ljutomer, Postaja policije Ljutomer, Štab CZ občine Ljutomer ter podjetje Sintal.

Vodstvo DSO Ljutomer se vsem sodelujočim zahvaljuje za sodelovanje na vaji in njihov prispevek k uspešni izvedbi vaje.


Več v Kultura in izobraževanje