»Pubeci« tretjič v Mariboru

Kakih tisoč obiskovalcev je lahko okušalo mlada vina devetindvajsetih vinarjev

Prlekija-on.net, torek, 24. oktober 2017 ob 18:251
3. Salon štajerskih mladih vin v Mariboru

3. Salon štajerskih mladih vin v Mariboru

Krovna blagovna znamka Pubec – Štajersko mlado vino je letos že tretjo sezono uspešno združila štajerske vinarje, ki so se v ponedeljek v Mariboru v Salonu Audi, Porsche Ptujska cesta, uspešno predstavili s svojimi mladimi vini in s skupnim nastopom ponovno dokazali, da združeni zmorejo več. Skupna promocija za večjo prepoznavnost štajerskih vinarjev in Štajerske kot vinorodnega okoliša tako še vedno ostaja glavni cilj projekta Pubec. Kakih tisoč obiskovalcev je lahko okušalo mlada vina devetindvajsetih vinarjev, ki so točno taka, kot si vsi ljubitelji vina tudi želijo. Sadna, dišeča, iskriva, seveda zelo pitna in elegantna. 2017 bo tako še en izvrsten letnik za Štajersko. Z dogodkom se je tako uradno pričela tudi prodaja mladega vina Pubec.

Pubeci pa se bodo letos, že drugo leto zapored, predstavili tudi v Ljubljani. Prestolnico bodo obiskali v četrtek, 26. oktobra, na 2. Salonu štajerskih mladih vin, ki bo potekal od 17. ure dalje v Festivalni dvorani na Gospodarskem razstavišču, kjer ob svežih, dišečih in elegantnih vinih ne bo manjkalo niti pristne štajerske kulinarične in glasbene spremljave.

Ljubitelji mladih vin uživali v pokušanju Pubecov
Okrog tisoč obiskovalcev je obiskalo že tretji Salon štajerskih mladih vin v Mariboru, na katerem je svoje Pubece predstavilo devetindvajset štajerskih vinarjev, združenih v projekt Pubec. Ker se k igrivim, navihanim in omamno dišečim mladim vinom odlično poda štajerska kulinarika, je za to tudi letos poskrbela Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor. Za glasbeno kuliso pa je na odru tokrat stala glasbena skupina Chizz Band iz Ptuja.

Uspešna združitev štajerskih vinarjev v tretji sezoni
Štajerskih vinarjev, ki so v letošnjem letu prepoznali prednost projekta in želijo s skupnim pristopom pri promociji mladih vin povečati prepoznavnost svoje ponudbe na domačem trgu in v tujini, obenem pa krepiti prepoznavnost Štajerske, ne samo kot vrhunske vinorodne dežele, ampak tudi kot odlične kulinarične in turistične destinacije, je letos 29. Dve leti skupnega pristopa že prinašata spodbudne rezultate, saj vinarji, povezani v projekt Pubec, beležijo večjo prodajo mladega vina, kupci pa odslej mlado vino Pubec prav zaradi odmevnosti veliko bolj pogosto natočijo v svoj kozarec, uporabijo kot spremljavo k hrani, prav tako pa tudi z veseljem podarijo svojim prijateljem.

Tudi letos je v projekt združena raznolika druščina vinarjev, med katerimi sega paleta od največjih vinskih kleti, do manjših in družinskih vinogradnikov: Vinogradništvo Cvitanič, Hiša vina Doppler, Dveri Pax, Hiša vin Emino, Vino Falot, Kmetija Fleisinger, Vinogradništvo Frešer, Vino Gaube, Vino Greif, Vinarstvo Hafner, Vinogradi Horvat, Vino Jamnik, Vino Jarc, Puklavec Family Wines, Vina Joannes, Vino Kolar, Vino Kotolenko, Vina Kramer, Vino Kropec, Vino Leber, Univerza v Mariboru, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede - Meranovo, Vinogradništvo Mulec, Vino Pungračič, Radgonske gorice, Rigo Vino, Steyer vina, Vina Toplak, Vino Valdhuber in Vina Vehovar.

Borut Cvetko, kreativni direktor agencije Mediaspeed in pobudnik projekta, je dejal: »Zelo sem vesel, da projekt živi že tretjo sezono in da so ga vinarji vzeli za svojega. Prepričan sem, da med ljubitelji vin ni posameznika, ki ne bi vedel, kaj je Pubec. V teh letih je projekt povezovanja štajerskih vinarjev Pubec postal tako prepoznaven, da vsako leto že prav nestrpno pričakujemo tisti ponedeljek, ko je osrednja predstavitev in ko se prične uradna prodaja štajerskega mladega vina Pubec.«

Doris Urbančič Windisch, direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje, je povedala, da je zelo vesela takšnih vinskih dogodkov in povezovanja, ki je izredno pomembno za razvoj turizma in povezovanja mesta Maribor-Pohorje z ostalimi občinami v celotni Štajerski regiji. Zavod za turizem Maribor - Pohorje namreč stremi k povezovanju stare trte s tovrstnimi dogodki.

Pubeci v Ljubljani v četrtek, 26. oktobra
Lanska premierna predstavitev Pubecov v Ljubljani, ki je pozitivno presenetila s številčno udeležbo obiskovalcev in dobrim odzivom, je poskrbela, da se bodo mlada štajerska vina Pubec v prestolnici predstavila tudi letos. Tako bo v razvajanju brbončic s pomočjo štajerskih Pubecov uživala tudi Osrednja Slovenija. Druženje ob navihanih mladih štajerskih vinih, ob odlični štajerski kulinariki in bogatem spremljevalnem programu se bo pričelo ob 17. uri v Festivalni dvorani na Gospodarskem razstavišču.

Vstopnice za 2. Salon štajerskih mladih vin v Ljubljani so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim in na dan dogodka, na samem prizorišču.

Dvig prepoznavnosti mladih štajerskih vin in vinarjev ter Štajerske kot turistične destinacije
Eden izmed ciljev projekta »Pubec - Štajersko mlado vino« je dvigniti prepoznavnost mladih štajerskih vin in vinarjev. S povezovanjem le-teh v enovito, prepoznavno zgodbo omogoča vinarjem tudi dvig konkurenčnosti na domačem trgu in v tujini. V načrtu so skupni nastopi na trgih in predstavitvah tako doma kot v tujini, obenem pa projekt prinaša tudi dvig odličnosti same destinacije oziroma regije. Tovrsten skupni nastop v segmentu mladih vin prinaša tudi trajni učinek, celoletne marketinške in komunikacijske aktivnosti pa prinašajo tudi dvig konkurenčnosti in prepoznavnosti štajerskih vin. Projekt »Pubec« tako ni omejen le na promocijo mladih vin, ampak predstavlja tudi vzvod in orodje za večjo prepoznavnost vseh štajerskih vin in vinarjev na domačem trgu in v tujini.


Več v Družabno