Z ljubeznijo do živali

Izvedeli in spoznali so veliko poučnega o skrbi za domače ljubljenčke, kako pomembni sta kastracija in sterilizacija živali, da je lepo imeti doma žival, ampak za njo moramo skrbeti, jo negovati, se igrati in imeti preprosto radi

Prlekija-on.net, četrtek, 26. oktober 2017 ob 08:06
DZŽP v vrtcu Mala Nedelja

DZŽP v vrtcu Mala Nedelja

V vrtcu Mala Nedelja smo se tudi to šolsko leto odločili sodelovati z Društvom za zaščito živali Pomurja. Že na začetku meseca smo na mizo v garderobi postavili škatlo z napisom, da zbiramo hrano za zapuščene živali. Z otroki smo se o tem pogovorili, obeležili pa smo tudi Svetovni dan živali, ki je bil 4. oktobra.

Ko smo zbrali že precej hrane, sem poklicala gospo Lejo, ki je bila zelo vesela našega sodelovanja. Pripravila nam je res zanimivo predavanje o tem, kako v društvu delujejo, kako ozaveščajo ljudi o skrbi za živali, rešujejo mučene in trpinčene živali, predvsem mačke in pse, jih predajo v veterinarsko oskrbo in jim nato najdejo dom, v katerem te živali dobijo možnost za boljše in lepše življenje.

Za otroke je pripravila zanimivo predstavitev preko interaktivne table. Otroci so z zanimanjem poslušali in sodelovali. Izvedeli in spoznali smo veliko poučnega o skrbi za domače ljubljenčke, kako pomembni sta kastracija in sterilizacija živali, da je lepo imeti doma žival, ampak za njo moramo skrbeti, jo negovati, se igrati in imeti preprosto radi. Živali so bitja, ki čutijo, ki prepoznajo naše razpoloženje, ki nas tolažijo, nasmejijo, zabavajo, ki so neverjetno hvaležne že, če jih samo pobožamo, jim namenimo našo skrb in ljubezen.

Misel, ki je bila natisnjena na hrbtni strani majice gospe Leje pove vse: »Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo.« Ta misel bi se morala dotakniti vsakega izmed nas, le tako bi lahko na našem planetu živeli v sožitju.

Vzgojiteljica Monika Kohek


Več v Najmlajši