Večer vina in slovenske narodne pesmi Iz zemlje gre v trsek

Ob degustaciji odličnih vin in kulinarike so obiskovalci spoznali delček bogate zakladnice slovenskih ljudskih in narodnih pesmi

Branko Košti, nedelja, 29. oktober 2017 ob 09:17
Iz zemlje gre v trsek

Iz zemlje gre v trsek

Na sedežu Društva vinogradnikov Mala Nedelja v Moravcih, so vinogradniki v sodelovanju z zavodom Inter-m pripravili enkraten dogodek, posvečen dvema sinonimoma Slovenije – slovenski ljudski pesmi in vinu.

Na dogodku z naslovom Iz zemlje gre v trsek, so številni obiskovalci v sproščenem druženju, ob degustiranju vrhunskih prleških vin in kulinarike, spoznavali delček bogate zakladnice slovenske narodne in ljudske pesmi. Besedila in napeve, ki so marsikomu že odšli iz spomina, nekaterim, predvsem mlajšim, pa so bili do zdaj nepoznani, so izvajali Mladi Pomurci, Tamburaška skupina iz Veržeja ter domači skupini, ki delujeta v okviru Kulturnega društva Anton Krempl - Pevci okoliških vasi Gomile in pevke ljudskih pesmi Soside. Da za učenje igranja harmonike nikoli ne prepozno, pa tudi ne prezgodaj, so pokazali učenci Glasbene šole Roberta Goterja pod vodstvom Boštjana Žinka.

Vodenje dogodka sta si razdelili tajnica DV Mala Nedelja Breda Žunič, katera je skrbela za glasbeni del, degustacijo pa je vodila Martina IX – vinska kraljica DV Mala Nedelja, Daša Horn. V okušanje je gostom ponudila osem vin štirih vinogradnikov članov društva: Vinogradništvo Horn, Vinogradništvo Slekovec, Vina Škrget in Vinogradništvo Žinko. Ob uživanju v hrani pridnih gospodinj pa so bila na voljo vina številnih vinarjev – članov društva.


Več v Kultura in izobraževanje