Pri Svetem Tomažu izvedli skupno gasilsko vajo GZ Sveti Tomaž

Na vaji so sodelovala vsa štiri društva GZ Sveti Tomaž: PGD Koračice, PGD Savci, PGD Trnovci in PGD Pršetinci

Ivan Trunk, nedelja, 5. november 2017 ob 16:29
Gasilska vaja GZ Sveti Tomaž

Gasilska vaja GZ Sveti Tomaž

V nedeljo, 29. oktobra, je pri Svetem Tomažu ob mesecu požarne varnosti, bila organizirana skupna gasilska vaja. Za organizacijo vaje je poskrbela Gasilska zveza Sveti Tomaž, pod pokroviteljstvom PGD Koračice. Vaja je bila v centru Sv. Tomaža na stanovanjskem bloku.

V kletnih prostorih stanovanjskega bloka pride do požara, ki se širi na ostali del stavbe in v njem ostane ujetih osem oseb. Naloga gasilcev je pogasiti požar in rešiti ponesrečene prebivalce. Na vaji so sodelovala vsa štiri društva GZ Sveti Tomaž: PGD Koračice, PGD Savci, PGD Trnovci in PGD Pršetinci. Na vaji je sodelovalo 58 operativnih gasilcev s šestimi gasilskimi vozili. Po tej vaji je bila s sodelovanjem enote PGD Ormož prikazana še ena vaja in sicer reševanje ponesrečencev iz karamboliranega vozila v prometni nesreči. Na tej vaji je sodelovalo 12 gasilcev s tremi vozili iz PGD Ormož.

Na koncu vaje je bil postroj vseh gasilcev pred gasilskim domom v Koračicah, kjer je bila krajša analiza vaje in nagovor vodstva GZ: poveljnik Albin Belšak in predsednik Janez Obran. Potem še je zbrane gasilce pozdravil in se jim zahvalil župan Mirko Cvetko.​


Več v Kultura in izobraževanje