David Žibrat v finalu svetovnega prvenstva v kickboxingu!

V finalu, ki bo v petek ob 11:45, Davida čaka Rus Ildar Gabbasov, ki bo najtežji nasprotnik, saj je vse borbe do finala zmagal s prekinitvami

Prlekija-on.net, četrtek, 9. november 2017 ob 14:445
David Žibrat na SP

David Žibrat na SP

Konec oktobra smo poročali, da je David Žibrat z Mote pri Ljutomeru, potrdil odlično formo pred prihajajočim članskim svetovnim prvenstvom v kickboxingu, kar je David sedaj tudi potrdil na samem SP-ju. Uvrstil se je namreč v finale in se bo boril za naslov svetovnega prvaka v disciplini light-contact (do 89 kg). Svetovno prvenstvo, kjer sodeluje 1.388 tekmovalcev iz 60 držav, te dni poteka v Budimpešti.

"V četrtfinalu sem po težki borbi premagal Nemca, kjer sem staknil tudi nekaj poškodb. Najhuje je z zvinjenim gležnjem, ki pa mi ga je reprezentančni fizioterapevt Blaž Kolar odlično saniral in sem se danes v polfinalu boril tako kot znam in zmagal s prekinitvijo v tretji rundi," nam je ob tem uspehu povedal David.

V finalu, ki bo v petek ob 11:45, Davida čaka Rus Ildar Gabbasov, ki bo najtežji nasprotnik, saj je vse borbe do finala zmagal s prekinitvami.

Ima pa slovenska reprezentanca na svetovnem prvenstvu že zagotovljenih najmanj deset odličij. Poleg Davida še Alen Preložnik v kategoriji do 57 kg discipline light-contact, Petar Spasenić (do 69 kg) in Stefan Stanić (do 84 kg) v disciplini kick-light, Tilen Zajc (do 74 kg) in Admir Sinanbegovič (do 94 kg) v disciplini point-fighting, Jakob Šimnic (do 57 kg), Jani Lorber (do 79 kg) in Blaž Potočnik (do 94 kg) v disciplini kick-light ter Urša Terdin (do 70 kg).

Foto: Kickboxing zveza Slovenije


Več v Šport