Odprli novozgrajeno in rekonstruirano cesto v Sovjaku

Prebivalci zaselka Hrenovica se po dolgih letih veselijo nove ceste

Branko Košti, torek, 14. november 2017 ob 06:52
Odprtje nove ceste v Sovjaku

Odprtje nove ceste v Sovjaku

Hrenovica, eden od šestih zaselkov vasi Sovjak v Občini Sv. Jurij ob Ščavnici, je po dolgih letih končno dobil zelo zaželeno asfaltirano cestno povezavo s sosednjo vasjo Kutinci in s tem seveda tudi z ostalim svetom. Na Martinovo nedeljo so namreč na svečanosti pri Golnarjevi domačiji predali namenu nov asfaltirani odsek ceste in del že asfaltirane ceste, katera je doživela celovito rekonstrukcijo. Skupna dolžina novo zgrajene in rekonstruirane ceste je le nekaj metrov manj od enega kilometra, širina cestišča je tri metre.

Zbrane domačine in goste je prvi pozdravil član občinskega sveta iz vasi Sovjak in podžupan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici Ivan Fras. Priprave in potek del na cesti je predstavil župan Mirko Petrovič, ki je povedal, da je dela na javnem pozivu pridobilo podjetje Asfalti Ptuj, za katero je delo opravljal podizvajalec Jože Druzovič. Vrednost izvedenega projekta je okrog 90 tisoč evrov. Izziv za projektanta in izvajalca je bila izvedba odvodnjavanja, posebno problematičen je bil klanec, kjer je bilo potrebno izvesti podzemno meteorno kanalizacijo.

V imenu prebivalcev zaselka se je občini in članom OS zahvalil Anton Golnar, cesto pa je blagoslovil farni župnik Boštjan Ošlaj. Ob zvokih jürjovške godbe so s prerezom traku predali cesto v promet župan Mirko Petrovič, predstavnik izvajalca del Boštjan Majcen, projektant in nadzornik Rudi Sever, član OS Ivan Fras in domačin Anton Golnar.

Po zdravici so se gostje in obiskovalci na čelu z godbo sprehodili po novi cesti in se vrnili na Golnarjevo domačijo, kjer so jim gostitelji pripravili pravo Martinovo pojedino.


Več v Gospodarstvo