Zaključili kriminalistično preiskavo julijske najdbe neeksplodirane letalske bombe v Vurberku

Pred dnevi so mariborskemu tožilstvu ovadili 41-letnega domačina, ki je našel in izkopal 227 kg težko neeksplodirano ameriško letalsko bombo splošnega namena AN-M64 in jo po izkopu pripeljal na dvorišče svoje stanovanjske hiše

Prlekija-on.net, petek, 1. december 2017 ob 09:16
25. julija so bombo uspešno onesposobili

25. julija so bombo uspešno onesposobili

Mariborski policisti in kriminalisti so zaključili obsežno kriminalistično preiskavo v zvezi z julijsko najdbo neeksplodirane ameriške letalske bombe v Vurberku. Pred dnevi so mariborskemu tožilstvu ovadili 41-letnega domačina, zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po 3. odstavku 314. člena Kazenskega zakonika (KZ-1).

Policisti mu očitajo, da je 19. 7. 2017, okoli 18. ure, v gozdu pod gradom Vurberk, približno 200 metrov od stanovanjske hiše, kjer živi z družino, s pomočjo detektorja kovin našel in izkopal 227 kg težko neeksplodirano ameriško letalsko bombo splošnega namena AN-M64 in jo po izkopu pripeljal na dvorišče svoje stanovanjske hiše.

Z malomarnim in nevarnim ravnanjem izkopa, transporta in ravnanja z neeksplodiranim ubojnim sredstvom je povzročil nevarnost za življenje tako sebe, svojih družinskih članov, kot tudi okoliških prebivalcev Vurbeka in tudi nevarnost za premoženje velike vrednosti.

Za to dejanje je predpisana denarna kazen ali zapor do enega leta.

25. julija so bombo uspešno onesposobili.


Več v Črna kronika