PGD Ormož prejelo priznanje za mednarodnega naj prostovoljca

Projekt promovira prostovoljstvo in solidarnost, ki je v naši lokalni skupnosti na srečo še vedno veliko

Prlekija-on.net, nedelja, 3. december 2017 ob 08:272
Udeleženci iz Ormoža

Udeleženci iz Ormoža

Vesele novice za Prostovoljno gasilsko društvo Ormož in celotno lokalno skupnost prihajajo iz poljskega Bytoma. V mednarodnem projektu "You are not alone: solidarity as a way to European values – voluntary festival in Bytom" je bilo Prostovoljno gasilsko društvo Ormož v konkurenci 13 kandidatov izbrano za mednarodno priznanje "International Volunteering Angel Award 2017". V projektu poleg Ormoža in Bytoma sodelujejo še Recklinghausen (Nemčija) in Vsetin (Češka).

Projekt promovira prostovoljstvo in solidarnost, ki je v naši lokalni skupnosti na srečo še vedno veliko. Številni prostovoljci namenjajo svoj čas, delo in energijo za dobro skupnosti in posameznikov, ki potrebujejo pomoč. Ta je lahko v najrazličnejših oblikah, a njihovo nesebično delo je vedno brezplačno.

Zasluga gre Ljudski univerzi Ormož, katera trenutno sodeluje v več mednarodnih projektih in eden med njimi je tudi projekt "Evropa za državljane – bratenje mest z mestom Bytom", kjer so partner v projektu "You are not alone: solidarity as a way to European values – voluntary festival in Bytom" in so PGD Ormož predlagali kot potencialnega kandidata.

Iz Ormoža sta bili s strani Ljudske univerze Ormož poleg gasilcev PGD Ormož predlagani še Jožica Rajh in Marta Gregorc.



Več v Kultura in izobraževanje