V galeriji Ljutomer razstavljajo učenci OŠ na temo mir »The future of peace« - Bodočnost miru

Namen natečaja je spodbuditi otroke k razmišljanju o življenju, svetu, prihodnosti, ljubezni in medsebojnem razumevanju

Prlekija-on.net, nedelja, 3. december 2017 ob 15:40
Otvoritev razstave Plakat miru 2017

Otvoritev razstave Plakat miru 2017

V Lions klubu Ljutomer so veseli, da se je natečaja udeležilo kar 8 OŠ iz okolice, katere so poslale 54 risbic. Vse likovne izdelke so v soboto razstavili v galeriji Ante Trstenjaka Ljutomer. Na otvoritvi so razglasili letošnjo zmagovalno risbo Betine Vrbanjščak iz OŠ Cezanjevci in predstavili klubski koledar za leto 2018, katerega krasijo letošnje najboljše risbice.

Lions klub Ljutomer je tudi letos povabil k sodelovanju OŠ iz svojega okolja, da ustvarjajo na temo miru. Učenci OŠ se tako pridružujejo otrokom iz vsega sveta, saj je tečaj mednarodni in enak po vsem svetu. Vsako leto Lions klubi s celega sveta sponzorirajo mednarodni likovni natečaj »Plakat miru«, na katerem sodelujejo učenci v starosti 11 do 13 let. Natečaj poteka stopenjsko. Dela se najprej ocenjujejo na lokalnem nivoju, nato na nivoju države in v končni fazi na mednarodnem nivoju.

Šole ki so sodelovale in zmagovalci posameznih šol:
OSNOVNA ŠOLA MENTOR PREJETE RISBE ZMAGOVALNA RISBA
OŠ Janka Ribiča Cezanjevci MIRA PETEK 10 Betina Vrbanjščak
OŠ Ivan Cankar Ljutomer VITOMIR KAUČIČ 9 Rok Kapun
OŠ Stročja vas VITOMIR KAUČIČ 8 Uroš Horvat

 

OŠ Sveti Tomaž

 

ZDENKA ŠAFARIČ 3 Sanela Šeruga
OŠ Janeza Kuharja Razkrižje RENATA VLAOVIČ 6 Maja Muršič
OŠ Mala Nedelja

 

ZDENKA ŠAFARIČ 7 Niko Srša
OŠ Cvetko Golar Ljutomer HELENA ZANJKO 5 Jure Slavič
OŠ Križevci pri Ljutomeru CIRIL KOSI 6 Filip Zver

Namen natečaja je spodbuditi otroke k razmišljanju o življenju, svetu, prihodnosti, ljubezni in medsebojnem razumevanju. Da skozi risbo povedo kaj mislijo, čutijo in pričakujejo od BODOČNOSTI MIRU. Svoja razmišljanja otroci z različnimi tehnikami predstavijo kot likovna dela. Natečaj poteka stopenjsko, dela se najprej ocenjujejo na lokalnem nivoju, nato na nivoju države in v končni fazi na mednarodnem nivoju.

Sodelujoči učenci so prejeli praktična darila, za kar gre zahvala donatorjem. Lions klub Ljutomer se ob tej priložnosti zahvaljuje ljutomerski galeriji in knjižnici, direktorici Vesni Laissani, Srečku Pavličiču za postavitev razstave ter Vitomirju Kaučiču, Silvi Kosi in Vesni Laissani, ki je opravila izbor risb. Hvala Bredi Žunič, za koordinacijo projekta in vodenje otvoritve razstave.

Program so z glasbo obogatili učenci Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer.

Posebna pohvala je namenjena vsem mladim slikarjem, ki so sodelovali v natečaju, ter njihovim mentorjem. Razstavo si lahko ogledate v galeriji Ante Trstenjaka Ljutomer.


Več v Kultura in izobraževanje