Keksijado zaključil posebnež Klobasekov Pepi

Škatlica DOSOR-jevih keksov leta 2018 še bogatejša

Filip Matko Ficko, sobota, 9. december 2017 ob 14:35
Številna udeležba v DOSOR-jevi veliki restavraciji

Številna udeležba v DOSOR-jevi veliki restavraciji

Ker se tudi v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, kdaj pa kdaj radi posladkajo, se je pred devetimi leti začeta Keksijada »dobro prijela« ter prerasla v pravcati projekt. Ker bi naj kekse pekel tudi Miklavž, so letos pričeli s peko keksov predvčeraj, a jo danes slovesno zaključili.

V imenu DOSOR-ja je številne zbrane v veliki restavraciji pozdravila Simona Domjan, še posebej strokovno ocenjevalno komisijo za ocenitev letošnje peke keksov. Člani komisije so bili: Boštjan Rožanc (vodja kuhinje hotela Radin v Zdravilišču Radenci) ter Jolanda Mauko (slaščičarka) in Marko Gumilar iz DOSOR-jeve kuhinje. Niso proglasili posameznega zmagovalca ali skupino, pač pa so izbrali kekse, ki bodo prihodnje leto obogatili oziroma popestrili vsebino DOSOR-jevih škatlic s keksi, ki se tradicionalno dobro prodajo.

Vsebinsko je tokrat zabavno prireditev s svojim humornim nastopom, govorjenjem ter petjem in igranjem na harmoniko, popestril vaški posebnež Klobasekov Pepi (Miro Klinc) iz Liboj v Savinjski dolini. So pa ob tej priložnosti bile posebej izpostavljene in pohvaljene DOSOR-jeve gospodinje, ki so s stanovalkami in stanovalci po starih receptih pripravljale in pekle pecivo. Letos so se jim pridružili še gostje Zdravilišča Radenci in šolarji Osnovne šole Kajetan Kovič Radenci.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno