Voznica trčila v hišo, voznik pa v drevo

Zaradi neprilagojene hitrosti sta izgubila oblast nad vozilom in zapeljala izven cestišča

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. december 2017 ob 09:451
Oba sta zapeljala s cestišča (fotografija je simbolična)

Oba sta zapeljala s cestišča (fotografija je simbolična)

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 8. decembra, ob 12:06 so bili obveščeni poškodbi vozila na parkirnem prostoru v Ormožu, kjer je neznani voznik trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil last prijaviteljice. Pri ogledu poškodbe vozila, pa je do patrulje pristopil povzročitelj, kateri je v nočnem času, zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkirano vozilo. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 10:00 uri so bili obveščeni o vlomu v kletni boks v Svetem Tomažu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Ob 17.40 uri so bili napoteni pred trgovino v Ormožu, kjer bi naj v trgovini beračili tujci. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta dva neznanca z osebnim avtomobilom znamke VW Passat, svetlo modre barve, francoskih registrskih tablic, prišla na parkirni prostor pri trgovini in zbirala prostovoljne prispevke. Pred prihodom policistov sta neznanca odšla neznano kam in nista bila izsledena. V zvezi podobnih zadev policija vsem občanom svetuje, da so zelo pazljivi pri tem, komu dajejo prostovoljne prispevke. Prostovoljne prispevke lahko zbirajo nepridobitne pravne in fizične osebe, ki imajo dovoljenje upravne enote, na območju katere imajo sedež ali stalno prebivališče. Dovoljenje se izda v primerih, ko prosilec izkaže upravičen razlog.

Ob 21.56 so bili obveščeni o prometni nesreči v Vuzmetincih. Voznica osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in zapeljala s ceste ter trčila v bližnjo hišo. Nastala je materialna škoda. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

V soboto, 9. decembra, ob 01.31 so bili obveščeni, da je na cesti v Mihovcih pri Veliki Nedelji na vozilo padlo drevo in vozniku poškodovalo vozilo. Nastala je materialna škoda. Za odstranitev drevesa je poskrbel upravljavec ceste. Ob 7:13 so bili obveščeni o ubitem zajčku v naselju Jastrebci. Patrulja je na kraju ugotovila, da je pes znane lastnice, prejšnji večer na dvorišču ubil domačega zajčka. Zoper lastnico psa sledi hitri postopek po Zakonu o zaščiti živali.

V nedeljo, 10. decembra, ob 16:38 so v bližini ormoške obvoznice obravnavali dogodek, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno. Ob 17.35 uri so v naselji Vinski vrh obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljal izven vozišča ter trčil v drevo. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog.

V času od 11. 12. pa do 24. 12. 2017 bodo policisti izvajali aktivnosti v zvezi poostrenega nadzora »ALCOHOL in DRUGS«. Ob rednem delu bodo izvajali aktivnosti s poudarkom na meritvah hitrosti z LMH in ugotavljanjem prisotnosti alkohola med vožnjo v cestnem prometu.

Preventivni nasvet: "Prilika dela tatu" in vlomilec bo raje izbral tisto stanovanje ali hišo, kjer bo za kaznivo dejanje najmanj ovir in tveganje za odkritje najmanjše. Zato pred vsako odsotnostjo z doma zaklenite vrata in zaprite okna, predvsem pa ključev ne puščajte na "skritih mestih", kot so nabiralniki, predpražniki, lončki za rože ipd.


Več v Črna kronika