Iskanja Metke Tropenauer na slikarskih platnih

Radenci: Decembrska razstava slik v avli DOSOR-ja

Filip Matko Ficko, petek, 15. december 2017 ob 08:03
Slikarka Metka Tropenauer iz Gornje Radgone

Slikarka Metka Tropenauer iz Gornje Radgone

Od 15. decembra dalje si je v razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, moč ogledati likovno razstavo slikarskih del Metke Tropenauer iz Gornje Radgone. Gre za njeno prvo samostojno razstavo, čeprav je že večkrat razstavljala z drugimi umetniki.

Kot vzgojiteljica predšolskih otrok v Vrtcu Manka Golarja v Gornji Radgoni se je rojena Mariborčanka Metka Tropenauer upokojila leta 2006 ter se osem let pozneje, leta 2014, včlanila v Likovno društvo Gornja Radgona. Pod mentorstvom akademske slikarke in magistre kiparstva Saše Bezjak se je vpeljala v delo z akrilnimi barvami in tako so sedaj na ogled njene slike akrili na platnu. Sodelovala je na društvenih kolonijah, bila uspešna na razpisih za Zlato paleto ter razpisih Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (2015: Kvadrat in krog; leta 2017: Črta in pika), ter sodelovala s svojimi slikami na skupinskih razstavah doma in tujini (Gornja Radgona, Polzela, Trbovlje, Radenci, Avstrija, Nemčija).

Ker je naredila tudi nekaj grafik, so na tokratni razstavi v razstaviščni avli DOSOR-ja na ogled štiri grafike (linorezi), ostalo pa so akrili na platnu, kar je na ogled pod skupnim naslovom »Iskanja«.


Več v Kultura in izobraževanje