Delavec se je poškodoval z drobilcem, odpeljali so ga s helikopterjem

V Muretincih se je pri delu z drobilcem poškodoval delavec

Prlekija-on.net, sobota, 16. december 2017 ob 17:11
Helikopter Slovenske policije

Helikopter Slovenske policije

V soboto, 16. decembra, ob 15.10 se je v naselju Muretinci, v občini Gorišnica, pri delu z drobilcem poškodoval delavec. Gasilci PGD Ptuj in Muretinci so nudili pomoč reševalcem NMP Ptuj in zavarovali kraj pristanka helikopterja. Na kraju so poškodovanca oskrbeli reševalci NMP Ptuj.

V klinični center Maribor sta ga s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske policije in dežurna ekipa HNMP Maribor.

Z ogledom kraja dogodka je bilo ugotovljeno, da je 28-letni delavec, državljan BiH zaposlen v podjetju iz okolice Ptuja, sam opravljal delo na stroju za drobljenje opeke. Delavca je v delovnem procesu stisnil stroj tako, da je utrpel posebno hudo telesno poškodbo. Policisti še zadevo raziskujejo in zbirajo obvestila.

Med pluženjem se je prevrnil s ceste 40 metrov po pobočju
V petek, 15. decembra, ob 23.12 pa so v Starem Gradu, v občini Makole posredovali gasilci PGD Slovenska Bistrica in gasilci PGD Makole, kjer je med pluženjem ceste traktor zapeljal s ceste in se prevrnil 40 metrov globoko po pobočju. Gasilci so s tehničnim posegom rešili iz traktorja eno osebo in jo predali reševalcem NMP Slovenska Bistrica, nato pa odklopili akumulator, preprečili nadaljnje iztekanje hidravličnega olja in počistili že izteklo olje, ter postavili traktor na kolesa. Reševalci so obe poškodovani osebi oskrbeli in ju prepeljati v UKC Maribor.