Na Stari Gori odprla vrata Špajza pod lipami

V Občini Sv. Jurij ob Ščavnici želijo turistično dejavnost prenesti na nivo gospodarske dejavnosti

Branko Košti, nedelja, 17. december 2017 ob 11:172
Špajza pod lipami

Špajza pod lipami

V Občini Sv. Jurij ob Ščavnici izvajajo operacijo Turistično promocijski center Stara Gora, katere glavni cilj je turistično dejavnost v občini prenesti na nivo gospodarske dejavnosti, od katere ima lokalno območje tudi ekonomske koristi. To pa  želijo doseči s povezovanjem lokalnih ponudnikov, promocijo lokalnih proizvodov in zagotovitvijo čim boljše ponudbe obiskovalcem – turistom in  izletnikom.

Izvedba operacije Turistično promocijski center Stara Gora (TPC Stara Gora), katere celotna vrednost znaša 100 tisoč evrov z DDV, od česar bo skoraj 70 tisoč evrov financirano z nepovratnimi sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), skozi Ukrep U1 - Bogatitev lokalne turistične ponudbe, obsega ureditev trgovine z lokalnimi proizvodi in ureditev večnamenskega prostora za izvedbo degustacij v kleti stare osnovne šole, promocij, predstavitev, prireditev in drugih dogodkov, umestitev lokalnih proizvajalcev – ponudnikov v turistično promocijski center ter promocijske aktivnosti.

Sopartnerji projekta, s katerim zagotavljajo infrastrukturo za vključitev lokalnega gospodarstva v turistično dejavnost, so:, Boštjan Roškar, nosilec dop. dejavnosti na kmetiji, Ema Lančič, nosilka dop. dejavnosti na kmetiji, Marjan Kosi, nosilec dop. dejavnosti na kmetiji, Černel Simon, Kolmanič Slavko, Čebelarsko društvo Sv. Jurij ob Ščavnici, Turistično društvo Sv. Jurij ob Ščavnici in SG Senekovič proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o.

In prav slednji, znani sadjar Ivan Senekovič, je v središču Stare Gore, pod lipami, postavil prvi vidni objekt te operacije, katerega je poimenoval Špajza pod lipami. V lični leseni zgradbi, ki se odlično zliva z urejenim okoljem tega turističnega bisera Občine Sv. Jurij, od petka 17. decembra, posluje trgovina, v kateri poleg jabolk in drugega sadje, ponuja tudi pridelke lokalnih proizvajalcev. Različne vrste domačega kisa, sadne sokove, sirupe, jedilno in solatno olje, ponudbo pa bo v skladu s povpraševanjem in željami kupcev, dopolnjeval in širil.


Več v Kultura in izobraževanje