DOSOR Radenci: Bingo in mokra torta

Zaključek skupine Fortuna in literarnega krožka

Filip Matko Ficko, petek, 22. december 2017 ob 08:16
Člani Fortune

Člani Fortune

V sredo, 20. decembra popoldne, sta svoji zadnji srečanji članic in članov v letošnjem letu pripravili prijateljska skupina (skupina starih ljudi za samopomoč) Fortuna in literarni krožek v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

Pred koncem vsakega koledarskega leta se članice in člani prijateljske skupine Fortuna običajno na svojem zadnjem srečanju v letu lotijo družabne igre Bingo. Tako je bilo tudi letos, kajti voditeljica skupine Marija Erveš je s seboj prinesla igro Bingo, razdelila je igralne karte, sama pa je ob pomoči posameznih članic in članov žrebala številke od 1 do 75. Prvi je imel izžrebane vse številke pomočnik vodje skupine (spodaj podpisani !), za njim pa članica Marica in nato še drugi. Vsak si je lahko izbral eno izmed pripravljenih nagrad, vmes pa je za dobro razpoloženje bil na voljo topel čaj (gozdni sadeži), ob njem pa paličice iz testa. Srečanje v klubskem prostoru DOSOR-ja v pritličju doma, ki je sedaj že tretje domovanje skupine pod drugi selitvi, je v sredo, 20. decembra, bilo vse prehitro mimo, da bodo vsi komaj čakali 1. januar 2018 - sredin popoldan za srečanje skupine Fortuna.

Na tradicionalnem zaključku ob koncu koledarskega leta 2017 so se isti popoldan zbrali članice in člani literarnega krožka DOSOR-ja. V predprostoru domske knjižnice jih je obiskala še direktorica DOSOR-ja, Mateja Hauser, ki se je zahvalila vsem za sodelovanje ter vsem podarila terapijsko žogico z željo, da bodo njihovi prsti lahko tudi v prihodnje krepko držali za pero. Za pridno obiskovanje krožka v minulem letu se je zahvalila še voditeljica Bea Baboš Logar, ki je obenem s kozarčkom penine pozvala vse k zdravici in prošnji za podobno uspešnost v letu 2018. Ni pa ob zaključku manjkalo prigrizkov: obloženi kruhki, pecivo različnih vrst, kava in brezalkoholni napitki ter seveda tradicionalna »mokra torta«, ki jo prinese članica literarnega krožka Malči, a jo izdela vsakokrat njen soprog.


Več v Kultura in izobraževanje