Svojemu namenu predali brv in pločnik ob vrtcu v Cezanjevcih

Občina Ljutomer je v lanskem letu delno že zgradila komunalno infrastrukturo do novega vrtca, v letošnjem letu pa so se dela nadaljevala z ureditvijo pločnika ob cesti, javne razsvetljave in brvi za pešce za prečkanje odvodnega jarka

Prlekija-on.net, petek, 22. december 2017 ob 08:47
Odprtje brvi in pločnika ob vrtcu v Cezanjevcih

Odprtje brvi in pločnika ob vrtcu v Cezanjevcih

December je za mnoge najlepši čas v letu, je mesec obdarovanj, in tako so v Cezanjevcih sprejeli še eno darilo neprecenljive vrednosti. Po novem vrtcu, sedaj dobivajo še varno pot od šole do vrtca, saj so v četrtek, 21. decembra, svojemu namenu predali pločnik in brv pri obnovljenem delu ob vrtcu. Občina Ljutomer je v lanskem letu delno že zgradila komunalno infrastrukturo do novega vrtca, v letošnjem letu pa so se dela nadaljevala z ureditvijo pločnika ob cesti, javne razsvetljave in brvi za pešce za prečkanje odvodnega jarka.

Vrednost del je znašala 80.521,94 EUR, izvedlo pa jih je podjetje Legartis, d.o.o. Projektno dokumentacijo je izdelalo podjetje Aspa ing, d.o.o., nadzor nad gradbenimi deli je imelo podjetje Gradal, Bojan Sekereš s.p., varnostni načrt in koordinacijo nad varstvom pri delu pa je izvedlo podjetje Daing, d.o.o.

Izgradnjo druge brvi, brvi za prečkanje reke Ščavnice pa je Občina Ljutomer, v okviru projekta Zelene oaze, prijavila na javni razpis v sklopu programa Interreg Slovenija – Hrvaška, kjer se po nasipu reke Ščavnice predvideva tudi izgradnja kolesarske steze med Ljutomerom in Cezanjevci.

Trak so slavnostno prerezali županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, predsednik Krajevne skupnosti Cezanjevci, Franc Slokan ter najmlajši in najstarejši prisoten krajan. Da bo pot čim bolj varna, je pločnik in brv blagoslovil še župnik Jože Kolmanko.

Po slovesnosti so se vsi skupaj sprehodili po novem pločniku vse do šole, kjer so učenci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci pripravili božični koncert.


Več v Gospodarstvo