Trije dobri možje in štirje pevski zbori

Bogat popoldan in večer za stanovalke in stanovalce DOSOR-ja

Filip Matko Ficko, nedelja, 24. december 2017 ob 08:30
Prišli so trije dobri možje decembra kar skupaj, foto: Marija Erveš

Prišli so trije dobri možje decembra kar skupaj, foto: Marija Erveš

Četrtkov večer in že prej popoldan sta 21. decembra bila prepolna doživetij v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Kajti na tradicionalnem seniorskem večeru so se oglasili kar trije decembrski dobri možje naenkrat: Miklavž, Božiček in dedek Mraz; na popoldanskem koncertu pa so zapeli kar štirje zbori skupaj: Večerna zarja, Navdih, Srčni zbor in otroški zbor Župnije Kapela.

Miklavž, Božiček in dedek Mraz so zvečer ob 19.30 priplesali na uvodno melodijo v DOSOR-jevo kavarnico »Traminček«, z bombončki in voščili pa so se nato ustavili pri vsakem od sodelujočih na zabavnem večeru. Prostovoljke Marija Erveš, Andreja Lenartič in Martina Farkaš so poskrbele za prijetno vzdušje, za glasbo je skrbel prostovoljec Bojan Toplak (»one man band«) iz Satahovec pri Murski Soboti, pecivo je kot donatorica prispevala stanovalka Ema Matijevič, a pijačo iz Lendavskih goric je pripeljala prej imenovana Andreja. Tokratnega zadnjega tovrstnega zabavnega večera v letošnjem letu v DOSOR-jevi kavarnici »Traminček« se je udeležilo tudi nekaj varovancev Bivalne enote Zavoda Hrastovec v Radencih. Z velikim veseljem so se zavrteli na plesišču ter prisluhnili nekaterim posameznicam in posameznikom, ki so zapeli na znane melodije v obliki karaok.

Že isti dan popoldne ob 15.30 pa so v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice nastopili štirje zbori. Svoj tradicionalni nastop pred koncem leta 2017 je pripravil DOSOR-jev zbor (prijateljska skupina - skupina starih ljudi za samopomoč) Večerna zarja, ki ga že vsa leta vodi Suzana Divjak ob pomoči Mojce Kumlanc. Stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja so se pridružili še zaposleni, ki prepevajo v zboru Navdih, že večkrat pa je prišel v goste ter s prej imenovanima zboroma zapel skupaj Srčni zbor, ki ga pod vodstvom Janje Kisilak in Dominika Kuzme sestavljajo zaposleni v Zdravilišču Radenci. Prvič pa je tokrat na povabilo Večerne zarje prišel nastopit Otroški pevski zbor Župnije Kapela, ki ga vodita Katja in Marjan Koren. Po enajstih pesmicah posameznih zborov je sledilo še skupno petje, ki so se mu pridružili tudi poslušalke in poslušalci v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice, kajti za konec so zapeli svetovno znano uspešnico »Sveta noč«.


Več v Kultura in izobraževanje