Polnočnica v župnijski cerkvi sv. Janeza Nepomuka na Razkrižju

K polnočnici so prišli verniki domače župnije in župnij iz Prlekije in Prekmurja, v romarsko razkriško cerkev, ki so jo napolnili do zadnjega kotička

Jože Žerdin, ponedeljek, 25. december 2017 ob 08:17
Polnočnica na Razkrižju

Polnočnica na Razkrižju

Na sveti večer, 24. decembra, so bile v krščanskih cerkvah po vsem svetu polnočnice. Pred 2000 leti se je v mestu Betlehem v hlevčku rodil Jezus, ki je odrešenik sveta. Tudi v obmejni župniji Razkrižje je bilo na predvečer Božiča nadvse slovesno, saj so k polnočnici prišli verniki domače župnije in župnij iz Prlekije in Prekmurja, v romarsko razkriško cerkev, ki so jo napolnili do zadnjega kotička, katari so se udeležili polnočne svete maše.

Polnočnico je daroval domači župnik msgr. Franc Režonja, ob somaševanju rojaka duhovnika Luke Rajfa. Pred sveto mašo je župnik opravil blagoslovil jaslic, ki so jih verniki postavili pred daritveni oltar. V pridigi je župnik spregovoril o prazniku Božiča, ki je družinski praznik. Polnočno sveto mašo je z božičnimi pesmimi obogatil mešani cerkveni pevski zbor razkriške župnije. Po polnočni sveti maši so verniki prejeli blagoslov, ki so ga ponesli na svoje domove.


Več v Kultura in izobraževanje