Ne boste dobili poceni vinjete, le visok račun za telefon

Za poceni vinjeto vam ponujajo, da pokličete na številko skupine 090, klic pa stane 2,19 evra/minuto

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. januar 2018 ob 08:364
Hallo kupon

Hallo kupon

V zadnjih dneh se preko telefonskih številk širi sporočilo, ki vabi k nakupu vinjete po polovični ceni na spletni strani hallokupon.si. Poleg vinjete s 50-odstotnim popustom ponujajo še nekatere druge izdelke, objavljena pa je le plačljiva telefonska številka, drugih podatkov in pogojev poslovanja ni.

Iz nacionalnega odzivnega centra za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežij in informacij (SI-CERT) so sporočili, da navedena telefonska številka spada med premijske številke (skupina 090) in klic je precej dražji od klica na navadne številke. Stane namreč 2,19 evra/minuto.

Sporočilo

Če številko pokličete, vas bo pričakal le avtomatski odzivnik, namesto poceni vinjete pa boste tako dobili le visok račun za telefon. Glede na navedeno pri SI-CERT trdijo, da gre pri tej ponudbi za prevaro, tako da uporabnikom močno odsvetujejo, da preko te spletne strani poskušajo priti do vinjete ali do katerega drugega izdelka.

Nekateri so se pri tem že opekli, zato pazljivost ni odveč.

So pa tako na tržnem inšpektoratu kot na Si-Certu vsem, ki so upali na cenejšo vinjeto in poklicali na plačljivo telefonsko številko, svetovali, da dogodek prijavijo policiji.



Več v Črna kronika