Ljudmila Novak: Čas je za mlajšo generacijo

Vodenje stranke je prevzel Matej Tonin, nova podpredsednika sta dr. Marija Rogar in mag. Valentin Hajdinjak, novi vodja poslanske skupine pa Jožef Horvat

Prlekija-on.net, četrtek, 1. februar 2018 ob 16:384
Ljudmila Novak in Matej Tonin

Ljudmila Novak in Matej Tonin

Ljudmila Novak je po 10 letih odstopila z mesta predsednice stranke Nova Slovenija (NSi). Na seji Sveta NSi je po odstopu Ljudmile Novak vodenje stranke prevzel Matej Tonin. Zaradi sprememb v vodstvu NSi, so sklicali novinarsko konferenco.

»Odločitev je padla. Ni bila lahka. Ne zato, ker se ne bi želela odpovedati funkciji, ampak zato, ker so vse pomembne odločitve težke. Ta odločitev je bila težka, ker smo le nekaj mesecev proč od parlamentarnih volitev. To pomeni, da nas čaka težak izziv in bo tekma huda, za to pa bo potrebno veliko energije. Te pa imajo mladi več. Prepričana sem, da Slovenija potrebuje krščansko demokratsko stranko in da bo Matej s svojo ekipo na volitvah dosegel odličen rezultat,« je dejala nekdanja predsednica NSi.

V začetku se je Tonin zahvalil Ljudmili Novak za njeno delo tekom vodenja stranke, izpostavil pa je predvsem težko obdobje leta 2008. »Ljudmila Novak je izjemna ženska, interese NSi je dajala pred svoje lastne interese. To je potrdila z včerajšnjim dejanjem, ko je ocenila, da ji je zmanjkalo energije za vodenje stranke in zato vodenje stranke prepustila mlajši generaciji,« je povedal Matej Tonin.

Dejal je, da se NSi se pod njegovim vodstvom ne bo odpovedala vrednotam in programu, ki jih je zagovarjala in udejanjala tudi doslej. »Zdaj je čas, da odgovornost prevzame nova generacija. Ne moremo pričakovati, da bodo drugi namesto nas opravili težko nalogo,« je še dodal.

»Vsekakor si bom prizadeval stranko modernizirati, kar pomeni, da bom dajal več poudarka iskanju rešitev za izzive sedanjega časa. NSi se bo pod mojim vodstvom še bolj osredotočila na digitalizacijo Slovenije, varovanje narave in spodbujanje zdravega načina življenja,« je javnosti zaupal Matej Tonin in dodal: »Usmerjen bom v prihodnost, zgodovino bom prepustil zgodovinarjem

»Z energijo mladih in izkušnjami starejših verjamem, da nam bo uspelo. Hvala vsem, ki nas podpirate. Tistim pa, ki vam še nismo pri srcu, dajte nam priložnost, da se dokažemo,« je prepričan Matej Tonin.

Svoje poglede na prihodnost stranke sta podala tudi nova podpredsednika NSi dr. Marija Rogar in mag. Valentin Hajdinjak ter novi vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat.

Govor Ljudmile Novak:

Govor Mateja Tonina:

Govori novih podpredsednikov NSi in vodje poslanske skupine NSi:


Več v Slovenija