GŠ Slavka Osterca Ljutomer pripravila glasbeno pravljico za vrtce »Miška si poišče nov dom«

Predstavitev glasbene pravljice GŠ Slavka Osterca Ljutomer »Miška si poišče nov dom« za otroke v vrtcih

Prlekija-on.net, petek, 2. februar 2018 ob 08:04
Miška si poišče nov dom

Miška si poišče nov dom

V Domu kulture Ljutomer, je GŠ Slavka Osterca Ljutomer, v četrtek, 1. februarja ob 9.30 in 10.30, predstavila glasbeno pravljico »Miška si poišče nov dom« za otroke v vrtcih. Predstavi je obiskalo čez 400 otrok iz vrtcev Mala Nedelja, Cezanjevci, Stročja vas, Cven, Veržej, Razkrižje, Ljutomer in Kungote pri Mariboru.

Glasbena pravljica Miška si poišče nov dom pripoveduje o miški, ki ji ob vsakem deževju dež namoči posteljo, zato se odloči poiskati novega. Miški na pomoč priskočijo gozdne živali, ki ji pomagajo, da z vztrajnostjo uresniči svojo željo. Živali in dogodke v pravljici predstavljajo glasbila: kitara, klavir, klarinet, saksofon, violina, violončelo, flavta, tolkala, trobenta, pozavna, rog in harmonika.

Avtorica besedila in izdajateljica glasbene pravljice "Miška si poišče nov dom" Liljana Poklukar Herman, učiteljica klarineta, je GŠ Slavka Osterca Ljutomer dovolila predstavitev pravljice za vrtce. Z glasbeno pravljico in izkušenj zaznava, da glasba posamezniku omogoča čutiti življenje in ga zaznavati na celosten način.

Vzgajanje in negovanje teh čutov se začne v najzgodnejšem obdobju, zato je avtorica želela vzgojiteljem in učiteljem predati kvaliteten pripomoček za doseganje tega cilja. Pravljica otroke na edinstven način vabi v svet fantazije, obenem pa v njej zveni želja po uresničevanju prijateljstva in sožitja, kar je dandanes vedno bolj pozabljena etična vrednota. Vzgajanje in negovanje teh čutov se začne v najzgodnejšem obdobju, zato je avtorica želela vzgojiteljem in učiteljem predati kvaliteten pripomoček za doseganje tega cilja. Tako pravljica in glasba posamezniku omogoča čutiti življenje in ga zaznavati na celosten način.

Čestitke učencem in mentorjem za uspešno predstavo.

Stanislav Lašič, ravnatelj


Več v Kultura in izobraževanje