V Radomerju so se zbrali redovniki Legature Pomurje

Zbor redovnikov Legature Pomurje 2018 na turistični kmetiji Stari hrast v Radomerju

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. februar 2018 ob 08:331
Zbor redovnikov Legature Pomurje 2018

Zbor redovnikov Legature Pomurje 2018

Na turistični kmetiji Stari hrast v Radomerju pri Ljutomeru je bil v četrtek, 1. februarja, opravljen letni zbor redovnikov Legature Pomurje, ki v Evropskem redu vitezov vina deluje pod okriljem Konzulata za Slovenijo. Namenjen je bil seznanitvi pripadnikov z delovanjem v letu 2017, planu dela in dogodkov za leto 2018 ter predstavitvi novih kandidatov in njihovih botrov. Zboru sta prisostvovala tudi Prvi prokonzul Tomislav Kovačič in Senatni odposlanec Franz Haschej ter poročala o aktivnostih in novostih na nivoju celotnega Reda v letu 2018.

Od povabljenih gostov so se zbora udeležili Drugi legat Legature Maribor-Podravje Polde Turk, vodja Omizja Celje Jože Tominšek in Prvi legat Legature Bela krajina, Dolenjska, Posavje Franc Sotošek. Udeležba na Zboru je bila zelo zadovoljiva, vzdušje na dogodku prijetno, program pa dobro pripravljen in izpeljan. Povezoval ga je hospes Peter Kirič.

Srečanje so seveda spremljala žlahtna vina, tokrat odlična vina botrov oz. porokov novim kandidatom ter odlična kulinarika kmetije Stari hrast. Preminulemu udu Reda Marijanu Pihlarju je bila posvečena tudi minuta molka. V Redu ga bo nasledil sin Damjan.


Več v Kultura in izobraževanje