Občina Ljutomer pripravlja strategijo za usmerjanje mladih k sodelovanju na različnih področjih

S sprejemom Strategije za mlade v občini Ljutomer za obdobje 2018 – 2022 se bodo sprejele smernice, na podlagi katerih se bo usmerjalo mlade k sodelovanju na različnih področjih v ljutomerski občini

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. februar 2018 ob 17:463
Okrogla miza Strategija za mlade v občini Ljutomer

Okrogla miza Strategija za mlade v občini Ljutomer

Občina Ljutomer pripravlja pomemben dokument - Strategija za mlade v občini Ljutomer za obdobje 2018-2022. K snovanju vsebine dokumenta so povabljeni predvsem mladi, saj si vodstvo ljutomerske občine želi, da bi omenjena strategija nastala z njihovo pomočjo.

»Vsakdo ima lahko velike ideje, a če jih ne spravimo v življenje s skupnimi močmi in ne bodo uporabne za mladino, ne bomo naredili ničesar,« je na okrogli mizi, ki so jo v petek, 2. februarja, v prostorih ljutomerske gimnazije organizirali Občina Ljutomer, Mladinski svet Ljutomer in GFML, dejala županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba.

Na okrogli mizi so svoje videnje vključevanja mladih v družbo in o priložnostih, ki jih ponuja lokalno okolje, spregovorili predsednica Mladinskega sveta Ljutomer Nina Stegmüller, predsednik Prleškega študentskega kluba Mario Zuzzi, Meta Štuhec iz dijaške skupnosti GFML in mladi podjetnik Niko Miholič.

Iz razprave, v katero so se vključili številni prisotni, je razbrati, da je v ljutomerski občini kar nekaj prostorov, kjer se lahko mladi družijo in izvajajo različne aktivnosti, prav tako je izredno razvejana društvena dejavnost, tako športna in kulturna, ki prav tako omogoča mladim vključevanje v družbo. Žal, kot je bila iznesena ugotovitev, pa se je vse manj mladih pripravljenih vključevati v različne aktivnosti. S sprejemom Strategije za mlade v občini Ljutomer za obdobje 2018 – 2022 se bodo sprejele smernice, na podlagi katerih se bo usmerjalo mlade k sodelovanju na različnih področjih v ljutomerski občini.


Več v Kultura in izobraževanje